Wahlgrens vinvärld färgas rosa – Pernilla Wahlgren lanserar rosévin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Pazzione Rosé by Pernilla Wahlgren, 2020
Druvsort: Bobal och garnacha Artikelnummer: 86582
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml Årgång: 2020

Efter succéerna Pazzione by Pernilla Wahlgren och Pazzione Cava by Pernilla Wahlgren lanseras nu ett rosévin – lagom inför vårens efterlängtade entré. Det ljusa ekologiska rosévinet, Pazzione Rosé by Pernilla Wahlgren, kommer från Pernillas älskade Spanien och är friskt, torrt och fruktigt.

Pernilla Wahlgrens tidigare viner har gjort stor succé och nu lanseras ett ekologisk rosévin i Wahlgrens vin-värld. Pazzione Rosé by Pernilla Wahlgren är ett torrt rosévin med frisk smak av smultron, hallon och röda vinbär. Vinet är ljust och tack vare det soliga klimatet i Spanien har vinet en härlig fruktig smak. Det gör Pazzione Rosé till ett matvänligt vin som passar såväl till en fräsch sallad som blandad plockmat eller till paella. Vinet serveras bäst väl kylt vid 8 grader för en frisk och sval smak som sedan får blomma ut, då gör den sig perfekt till maten.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att mina viner har fått sådan fin respons. Det känns därför extra kul att nu äntligen kunna addera ett härligt ljust rosévin till sortimentet. På våren och sommaren är ett svalt glas rosé en favorit, då det passar både som fördrink och till maten. Jag kommer att avnjuta detta tillsammans med vänner när vi äter ost och chark eller färska skaldjur –gärna på terrassen i Casa Rosa, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Rosé by Pernilla Wahlgren har tagits fram i ett samarbete mellan Pernilla Wahlgren och The Wine Team.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Detta är ett mycket trevligt rosévin som vi på Xperhotelsandtable anser ska tempereras till 9 grader för bästa smakupplevelser. Här bjuds du på fina toner av söta smultron genomgående, vilket också karaktäriserar detta vinet.

 På höjden blommar tonerna av hallon. Detta är ett vin som vi avsmakar till kanapéer som utgörs av en skaldjursgrund. Mycket fin kombination. Vinet är perfekt att njuta tillsammans med vänner och vi tror att detta vinet kommer hitta hem på både en och två grillfester i sommar. Vi tipsar om att detta kan bli en höjdare för midsommarfesten!

Notera gärna att vinet upplevs som mycket fruktig och somrigt

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Om The Wine Team: The Wine Team grundades 2009 och har sedan dess vuxit till Sveriges tredje största vinimportör. The Wine Team är den importör i Sverige med flest listade ekologiska produkter på Systembolaget – över 70 procent av vår totala portfölj är ekologiskt certifierad. The Wine Team är en del av Sveriges största vingrupp, Viva Wine & Spirits Group. www.wineteam.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.