Annons
Annons

En box fylld av smak och med stor karaktär

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I utkanten av den lilla byn Camarena, mitt emellan Madrid och den historiska staden Toledo hittar vi Finca
los Alijares och dess ekologiska vingårdar som alla ligger runt omkring bodegan. José Luis Pérez Agudo grundade Finca los Alijares 2005 och är tredje generationens vinmakare med respekt för naturen och ett stort intresse för ekologisk odling. José lämnar ingenting åt slumpen och sköter sina vingårdar och sitt vineri med minutiös precision. Frukten till El Gran Botánico Alijares kommer från Josés egna ekologiska vingårdar och selekteringen sker i vingården, bara de bästa druvorna skördas. Gracianon skördades i mitten av oktober och fick skalmacerera i 20 dagar, garnachan skördades två veckor senare och tillbringade också 20 dagar med skalkontakt.

Det är endast genom ett respektfullt och konstant arbete med frukten som det går att överföra vingårdens unika karaktär till druvorna”. José Luis

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

En mycket spännande box som innehåller mycket karaktär och djup. Detta är en box som verkligen imponerar på oss!

Vinet upplever vi som mycket fylligt och med en fantastisk fruktighet.  Vinet är trivsamt kryddigt med klara toner av blåbär genomgående.

På höjden finns touchen av lakristoner. Något som vi upplever mycket positivt är den fina varma tonen av viol som vinet har som du återfinns i vinets avslut där smaken tydligt framkommer. 

Det ligger en viss ton som smyger sig fram  av örtighet i detta vin, vilket vi anser tillför en upplevelse av friskhet till vinets karaktär. Vi är imponerade av detta vin.

Vi väljer att temperera vinet till 17 grader. Ett gradantal som vi anser passar vinets smakpalett. Vinets smak och uttryck passar en rad olika rätter. Vi väljer att avsmaka vinet till köttfärsfyllda piroger. En mycket trevlig och god kombination.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Namn: El Gran Botánico Alijares
Producent: Finca los Alijares
Årgång: 2018
Druvsammansättning: 70 % Garnacha, 30 % Graciano
Ursprung: VdlT Castilla
Artikelnummer: 2577
Alkoholhalt: 14,5 %
Pris: 139 kr / 1,5 liter
Sockerhalt: 0,8 g/l

Sigva är ett familjeföretag i andra generationen. Som en av Sveriges ledande vinimportörer har vi lång erfarenhet av branschen och har stadigt vuxit och utvecklats till ett modernt företag med gott rykte och starka resurser.

Vårt ledord är fokus. På våra viner, på våra kunder, på våra producenter och på ett bra resultat – för samtliga inblandade!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.