Annons
Annons

Ett gott och praktiskt mellanmål, för alla i familjen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Perfekt snacks för

Vad kan vara mer i balans än de vilda djuren som utvecklats i samklang med naturen under miljontals år? Enligt Världsnaturfonden, WWF, är kött från Vilt bättre än alla andra köttsorter (inkl. eko-/KRAV-märkta) när det kommer till hållbarhet och hänsyn till naturen. D v s avseende klimathänsyn, biologisk mångfald och djurens välfärd. Kött från vilt är inte heller påverkat av antibiotika eller annan manipulering och belastar inte naturen varken med kemiska bekämpningsmedel eller handelsgödsel.

Källa: WWF – Köttguiden 2016

Wild Chips har på ett naturligt sätt genom torkningen fått förtätat näringsinnehåll och tre gånger så mycket proteiner

Kött är proteinrikt redan i färskt tillstånd. Torkningen gör att koncentrationen av protein och övriga näringsämnen ökar eftersom en stor del av vätskeinnehållet evakueras under torkningen. Allt annat stannar kvar. När torkningsprocessen för Wild Chips är färdig återstår endast ca. 1/3 av köttets ursprungliga vikt. Övriga 2/3, d v s vattnet, har dunstat bort.

.

 

Istället för alla söta alternativ

Wild Chips håller blodsockernivån på en jämn och stadig nivå. Detta till skillnad från många av de andra varianter av färdiga mellanmål som ofta är så sötade att de borde finnas i godishyllan. Typ ”bars”och liknande produkter. Det finns så många olika varianter av mellanmål med hög sockerhalt som stimulerar sockerberoendet. Dessa kan göra det svårare att hålla en hälsosam linje i näringsintaget.

För vanligt folk i vardagssituationer

-FÖR DEN GODA SMAKEN. Intensiv och djup smak. Inte ovanligt att våra kunder säger att smaken är ”begärlig”. Njutes bäst flinga för flinga. Smaken räcker länge.

-SMIDIGT OCH MÄTTANDE mellanmål. En påse Wild Chips kan ersätta en hel måltid i stressiga situationer. En påse innehåller ett proteinvärde motsvarande en hel måltid för en person som väger drygt 80 kg enligt Livsmedelsverkets R.D.I. (Rekommenderat dagligt intag).
Med sin långa hållbarhet passar det att ha Wild Chips nedpackat och nära till hands i fickan, ryggsäcken, handväskan, handskfacket i bilen eller skafferiet.

 

Visste du att påsarna även finns med engelsktext perfekt för ställen så som turistbyråer, lobbybarer där turism genomströmmar. Påsen har även på baksidan 12 språk som presenterar produkten

Tips på

Ingredienser
Till 4 dl Wild Chips röra behöver du:
  • 1 st 40 grams påse Wild Chips
  • 4 dl Crème Fraiche
  • Ca två matskedar finhackad rödlök
 
 
 
 
Gör så här
Finhacka Wild Chipsen eller ännu bättre, kör dem i en mixer så att de “pulveriseras”.

Rör sedan ner Wild Chipsen och rödlöken i Crème Faiche.Låt sedan vila i kylskåpet så att den djupa smaken hinner blomma ut. Helst över natten men minst 5 timmar.Wild Chips Röran håller ca 4-5 dagar i kylskåpet.

 
Tips
Du kan byta ut Crème Fraichen mot matlagningsyoghurt eller någon laktosfri variant typ Havre yoghurt eller liknande. Du kan blanda i färskriven pepparrot – passar utmärkt till viltkött eller vit fisk. Du kan blanda i finhackade örter, dill, persilja, gräslök mm.Röran passar utmärkt att dippa grönsaker i. Eller att fylla en avocado. Eller servera en klick till omeletten. Eller till bakad potatis, klyftpotatis, kött, fisk eller en grönsaksrätt.Det är bara fantasin som sätter gränser.
Ingredienser

 

1 st 40 grams påse Wild Chips

4 dl Creme Fraiche

1/2 grönsaksbuljongtärning

Gör så här
Finhacka Wild Chipsen eller pulvrisera dem i en mixer.

Rör ner och buljongtärningen i creme fraichen och koka upp.

Låt sjuda någon minut. Färdigt.

Den intensiva smaken fråndet torkade viltköttet blommar ut direkt i såsen när man gör ett uppkok. Till skillnad mot då man gör en kallrörd Wild Chips-röra vilken behöver vila i kylskåpet över natten för att nå den optimala djupa smaken.

 
Tips
Ovanstående recept är grundreceptet som funkar fint som det är. Men det går också att variera genom att tillsätta olika ingredienser. Prova t.ex. med att inledningsvis blanchera lite gul lök innan creme fraiche och Wild Chips-smulorna tillförs och kokas upp.
 
 

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord:

Wow vilket snacks. Detta är en lyxig liten påse med elegant och smaksäkert  innehåll. 

Smaken är så god att du nästan kan sluta ögon och hamna på ett fjäll i solnedgång i Norrland. Vi upplever smaken som genuin och välbalanserat mellan smak av de torkade viltköttet och sälta, perfekt rökig karaktär.

Konsistensen är precis så där lagom torkad som man förväntar sig av flingat viltkött. Detta är perfektion när det är som bäst kvalitetsmässigt.

 Vi ser otroligt många områden där produkten passar in. Så klart perfekt till plockabrickan att addera och gott tillsammans med viner och Cava! För att inte tala om snackset i kombination med ett trevlig mörkare öl.

Snackset älskas av barnen i testgruppen som upplever smaken som gott salt, och mättande.

Att även använda chipsen i matlagning ex i sallader som smakhöjare skänker maten både lyx och en fin smakupplevelse. Snacksets rökighet är mycket fin att just addera till olika rätter. Prova!

Vi vill tipsa om att ha med påsar till grillfesten i sommar. Du njuter nämligen en påse tillsamman med något gott i glaset utmärkt medan glöden värmer på inför grillningen

Påsarna finner du i lite olika storlekar i en butik nära dig. Vi rekommenderar dig den större på 40 grams påsen och vi lovar, köpte några stycken för 1 påsen kommer du sluka och begäret efter mer flingat kött med härlig rökig smak, bara växer dessto mer du äter!

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.