Annons
Annons

Det tionde ölet i serien Fuller’s Past Masters – Pale Ale 1909

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Sedan 1845 har varje bryggmästare för hand antecknat sina ölrecept i boken ”Book of Brewers”. Varje år bryggs det ett nytt öl på ett recept ur boken och ger oss en unik inblick i Fuller’s bryggerihistoria, ett initiativ från den förre bryggmästaren John Keeling.

Det är en ynnest för varje bryggmästare på Fuller’s att få tillgång till den unika samling ölrecept som bryggeriet samlat på sig sedan 1845. Traditionen som gör det möjligt för dagens ölintresserade att upptäcka en bit av brittisk ölhistoria år för år. Man gör allt för att de öl som väljs ut och återskapas ska efterlikna receptet i så stor utsträckning som möjligt.

Den 5 juli lanseras det tionde ölet i serien Past Masters och är en historisk version av en modern favorit, Pale Ale. Pale Ale var 1909 ett av det dyraste ölet att brygga eftersom det behövdes två sockertyper som adderade smak och färg. Det är första gången som en Pale Ale bryggts i Past Masters serien. 

Ölet har tydliga äpple och aprikostoner kombinerat med kex och ett kryddigt avslut från Goldinghumlen som också ger en dov honungskaraktär. Det finns balans av både sötma och beska. Sötman kommer från två olika sockertyper som kombineras med den karaktäristiska citrussmaken från Fuller’s jästen och balanserar kryddigheten och beskan från humlen.

Humle: Goldings

Malt: Pale Ale, Flaked Maize

Art.nr: 11855

Pris: 44,90 kr

Alkoholhalt: 8%

Sortiment: Tillfällig lansering, 13 000 flaskor

  • Övrigt
    Detta är ett öl som är bryggt efter ett recept framtaget av en av Fuller’s tidigare bryggmästare. Receptet finns nedskrivet i Fuller’s bryggarbok, där alla recept samlas. 
  • Producent
    Fuller Smith & Turner 
  • Om producenten
    Fuller Smith & Turner driver Griffin Brewery vid Chiswick Lane South i västra London. Det har bedrivits ölbrygggning i lokalerna sedan 1600-talet, men det nuvarande företaget grundades 1849. Bryggmästare sedan 2017 är Georgina Young. Georgina anställdes som bryggare på Fullers år 1999 av bryggmästare John Keeling, som hon efterträder.

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om ölet

Ett fantastisk spännande öl som har en perfekt sötma och tydliga toner av torkad aprikos i sin smakpalett. Ett perfekt sommaröl som du gärna serverar vid 9 grader, vilket vi anser är en perfekt temperatur för ölet för bästa upplevelse. Vi provar ölet till BBQ och upplever att ölet karaktär lyfter grill mat och balanserar snyggt i sina smaktoner med något starkare kryddade korvar!

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Arvid Nordquist Vin & öl – Smakupplevelser och nutida kvalitet.

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. För oss handlar kvalitet inte enbart om att koncentrera sig på dagens önskemål och behov, vi vill också ta ansvar för morgondagens. Vi erbjuder ett stort sortiment av vin och öl där endast de drycker som uppfyller Arvid Nordquists sensoriska krav tas in i sortimentet. Vår ambition är att alla drycker i vin& öl sortimentet ska vara producerade med minsta miljöpåverkan, utan avkall på kvalitet. I Arvid Nordquists sortiment finns dessutom livsmedel, vårt egenrostade kaffe och sedan 2016 även non food-produkter. Vi är idag 210 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna – samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Det är, enligt oss, riktig god kvalitet. Läs mer på www.arvidnordquist.se.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.