Annons
Annons

Året 2018 har många gånger beskrivits som en exceptionell årgång i Bordeaux

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Generellt visar vinerna en fin kombination av fruktigt djup och stor fräschör. Därtill god lagringsduglighet. Druvorna till vinet plockas från noggrant utvalda odlingslotter av kalkrik lera. Här ger druvan Sémillon den mjukt fruktiga grundtonen medan Sauvignon Blanc lyfter aromatisk fräschör och Muscadelle bidrar med energi och mjuk kryddighet. Vinet vilar med sin jästfällning på ståltank varefter en femtedel lagras på franska ekfat. Resultatet är nyanserat med fruktig koncentration, pigg fräschör och ett elegant stråk av mineral

 

Aubrade le Prestige 2018 finns på både halv- och helflaska och passar lika perfekt till rätter av färska skaldjur och grillad fisk som till säsongens färska getostar.

Nr 2186 Aubrade le Prestige 2018, 75 cl, 99 kr

Nr 2186 Aubrade le Prestige 2018, 37,5 cl, 59 kr

Om producenten

Egendomen Aubrade grundades 1974 av Jean-Pierre Lobre och drivs idag av hans son Jean-Christophe och hans hustru Andréa. familjens rötter går tillbaka till 1734. Egendomen omfattar 70 hektar planterade med de gröna druvsorterna sémillon, muscadelle och sauvignon blanc samt de blå sorterna merlot, cabernet sauvignon och cabernet franc.

Odlingsområde

Entre-Deux-Mers är beläget mellan floderna Garonne och Dordogne i Bordeaux. Distriktet omfattar 1 500 hektar, och fick appellationsstatus 1937. Appellationen reglerar produktion av vitt vin av druvsorterna sauvignon blanc, sauvignon gris, sémillon och muscadelle.

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

Vi ser så många anrättningar som vinet skulle kunna placeras med. Allt från mellanlagrade ostar till krämiga pastaanrättningar, men framför allt nu i sommartider kommer detta vinet vara ypperligt tillsammans med skaldjur från grillen. Vinet karaktär präglas av en tydlig smak av söt persika i kombination med örtiget och avslutet på vinet påminner något om lime. Notera gärna att vinet inte alls lämnar någon sötma utan ligger högt i syra, vilket gör att grillad fisk med viss styrka kommer balansera fantastisk med vinet.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Vinunic AB

”Kvalitet till varje pris” är vår slogan och samtidigt vår affärsidé. Det betyder att det sortiment, som började byggas 1992 med enbart de bästa vinerna från de bästa producenterna som grund, nu fått rejäl djup och bredd. Vi erbjuder inte bara världens mest exklusiva viner utan samtidigt några av Systembolagets mest sålda. I vårt sortiment finns i dag det bästa från alla betydande vinländer.

Vinunic AB ingår i Vingruppen i Norden AB där vinimportörer som Wine World AB, The Wineagency AB, Quaffable wines och Valid Wines ingår.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.