Cactus Hydrating Facial Care – ny återfuktande hudvårdsserie från Weleda

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I februari 2021 utökar Weleda sitt ansiktssortiment och lanserar en helt ny fuktgivande hudvårdsserie anpassad för alla åldrar. Hudvårdsserien Cactus Hydrating Facial Care består av fyra produkter – ansiktsmist, ansiktskräm, ansiktslotion samt en ögonkräm, som alla är baserade på ett koncentrerat fikonkaktusextrakt framtaget i Weledas egna laboratorier.

Väderväxlingar och torr luft inomhus kan orsaka yttorrhet i huden vilket är en av anledningarna till att fuktighetskrämer är världens största hudvårdssegment med 34 % av marknaden (källa: Euromonitor 2019). Weledas nya hudvårdsserie Cactus Hydrating Facial Care är speciellt framtagen för hud i behov av återfuktning. Serien består av fyra produkter – Cactus Hydrating Facial Mist, Cactus 24H Hydrating Cream, Cactus 24H Hydrating Lotion och Cactus Hydrating Eye Gel. Bland seriens huvudingredienser finns Weledas unika fikonkaktusextrakt och aloe vera-juice. Polysackariderna i extraktet binder fukt och fungerar som ett nät av små fuktmagneter och minskar även TEWL (Transepidermal Water Loss) från huden vilket gör att hudens fukt bevaras.

Serien är dermatologiskt testad och innehåller 100 % naturligt certifierade och veganska ingredienser och har en naturlig doft framtagen av Weledas egna parfymörer. Dofterna består av naturliga eteriska oljor från palmarosa, grön mandarin och pepparmint.

– Många blir lätt yttorra i huden, speciellt under vinterhalvåret så även jag. Denna serie passar alla åldrar och hjälper verkligen till så att man känner sig återfuktad hela dagen. Dessutom tar den bort de fina torrhetslinjerna. Efterfrågan på en effektiv återfuktande serie med naturliga ingredienser är stor och Weleda har arbetat länge med att optimera den naturliga formulan, som också är lite ny i känslan på  konsistens mot tidigare krämer i sortimentet, säger Elin Forsythe, Diplomerad hudterapeut Weleda.

Cactus Hydrating Facial Mist, 100 ml, rek.pris 189 kr
Cactus Hydrating Facial Mist är en fuktmist som ger en direkt uppfriskande känsla och fuktboost och kan vid behov användas flera gånger om dagen. Den innehåller svalkande och återfuktande aloe vera-juice samt koncentrerat extrakt från fikonkaktus som ger huden en hälsosam fuktmättad lyster. Aloe-vera svalkar, verkar lugnande och har en fuktbevarande effekt på huden. Fuktmisten innehåller även vegetabiliskt återfuktande glycerin samt trollhasselextrakt som verkar porsammandragande och lugnande för huden. Den har en naturlig, fräsch doft av äkta eteriska oljor som uppfriskande grön mandarin och pepparmint i kombination med mild blommig palmarosa.

Cactus 24H Hydrating Facial Cream, 30 ml, rek.pris 189 kr
Den nya ansiktskrämen Cactus 24 Hydrating Facial Cream ger direkt intensiv återfuktning och framtagen för en normal till torr hud. Förutom koncentrerat extrakt av fikonkaktus, svalkande aloe vera-juice och sheasmör innehåller den en bas av mjukgörande oljor som babassuolja, solrosolja och tistelolja, oljor som stärker och återfuktar huden och gör den silkeslen. Ansiktskrämen är framtagen för normal och torr hud och återfuktar huden i 24 timmar. Den har en naturlig doft av äkta eteriska oljor av uppfriskande grön mandarin och pepparmint i kombination med mild blommig palmarosa.

Cactus 24H Hydrating Facial Lotion, 30 ml, 189 kr
Serien innehåller även Cactus 24H Hydrating Facial Lotion, en återfuktande, svalkande och uppfriskande fuktkräm framtagen för normal och kombinerad hud. Även den innehåller koncentrerat extrakt från fikonkaktus, rikt på fuktgivande polysackarider och aloe vera-juice samt innehåller mer andel fukt än lipider vilket gör att den är som ett glas vatten för huden. Fuktkrämen ger direkt och intensiv återfuktning och
lämnar en fräsch och lätt känsla på huden. Den lättabsorberande tunna formulan har en matterande effekt på hud som lätt blir blank. Doften är fräsch och kommer av eteriska oljor från grön mandarin och pepparmint samt mild blommig palmarosa.

Cactus Hydrating Eye Gel, 10 ml, 189 kr
Den nya ögongelen Cactus Hydrating Eye Gel är en krämig och lättabsorberande ögongel som är skonsam mot den ömtåliga huden runt ögonen. Formulan innehåller svalkande gurkextrakt och aloe vera-juice som verkar lugnande för huden samt Weledas eget framtagna koncentrerade extrakt av fikonkaktus som är rikt på fuktgivande polysackarider. Med dess silkeslena textur ger den huden runt ögonen en svalkande återfuktning. Ögonkrämen appliceras enkelt med en roll-on kula gjord i metall som ger en kylande lätt massageeffekt för trötta ögon.

Serien Cactus Hydrating Facial Care finns att köpa hos återförsäljare som:
Åhléns, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek, Apoteksgruppen, Life, Bodystore, Apotea från och med feb 2021.

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord:

Trevlig mist att spray ansiktet med när man känner att huden behöver återfuktas. Exempelvis framför några timmar vid datorn eller efter träning, eller i torra miljöer. Vi upplever misten som snabbtorkande och känsla huden lämnas med är pigg, återfuktad och med ett glow, utan att se blöt ut. Fungerar utmärkt på ett “makat” ansikte också.

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

CACTUS HYDRATING FACIAL MIST

En fuktmist som ger huden en uppfriskande fukt- boost vid behov under dagen. Med svalkande aloe vera juice samt Weledas eget framtagna koncen- trerade extrakt av fikonkaktus (rikt på fuktgivande polysaccharider) får huden en hälsosam fuktmättad lyster direkt. Innehåller även vegetabiliskt åter- fuktande glycerin samt porsammandragande och lugnande trollhasselextrakt. Med en naturlig doft av äkta eteriska oljor av uppfriskande grön mandarin och pepparmynta i kombination med mild blommig palmarosa.

PERFEKT FÖR

Alla hudtyper i behov av en snabb återfuktning och hälsosam lyster under dagen.

ANVÄNDNING

Applicera på rengjord hud över ansikte, hals och de- kolletage morgon och kväll. Slut ögonen och spraya på ca 30 cm avstånd. Använd även med fördel mist- en flera gånger under dagen om du vistas i torr luft.

TIPS!

Använd gärna ansikts- och ögonkräm i samma serie för maximal svalkande återfuktning och fräsch känsla. Misten kan även användas över makeup för en snabb uppfräschning. Kan användas med alla Weledas olika ansiktsserier som en separat återfuktande produkt.

INGREDIENTS (INCI)

Water (Aqua), Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glyce-
rin, Betaine, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Sodium Chloride, Galactoarabi- nan, Citric Acid, Cocoyl Proline, Glyceryl Caprylate, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*. *from natural essential oils

INGREDIENSER

Vatten, alkohol, aloeverajuice, glycerin, betain, fikonkaktusex- trakt, trollhasseldestillat, soduimklorid, glactoarabinan, prolin, glycerylkaprilat, naturlig parfym (äkta eteriska oljor)

CACTUS 24H HYDRATING LOTION

En direkt intensivt återfuktande fuktkräm med Weledas eget framtagna koncentrerade extrakt av fikonkaktus (rikt på fuktgivande polysaccharider) samt svalkande aloe vera juice och ett lågt innehåll av oljor. Ger en fräsch lätt känsla på huden i kombi- nation med direkt återfuktning. Denna fuktkräm har en tunnare formula som är återfuktande och samti- digt har en lite matterande effekt på en hud som lätt blir blank. Cactus 24h Hydrating Lotion är som ett glas vatten för huden som är i behov av ren åter- fuktning. Med en naturlig doft av äkta eteriska oljor av uppfriskande grön mandarin och pepparmynta i kombination med mild blommig palmarosa.

PERFEKT FÖR

Normal till kombinerad hud i behov av direkt återfuktning.

ANVÄNDNING

Applicera på rengjord hud över ansikte, hals och dekolletage morgon och kväll. Använd med fördel misten i samma serie innan applicering.

TIPS!

Använd gärna mist och ögonkräm i samma serie för maximal svalkande återfuktning och fräsch känsla.

INGREDIENTS (INCI)

Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glyceryl Oleate, Betaine, Xanthan Gum, Kaolin, Carthamus Tinc- torius (Safflower) Seed Oil, Galactoarabinan, Isoamyl Laurate, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Orbignya Oleifera Seed Oil, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citronel- lol*, Geraniol*. *from natural essential oils

INGREDIENSER

Vatten, alkohol, glycerin, aloeverajuice, fettsyra, betain, xan- thangummi, kaolin, tistelolja, galactoarabinan, fettsyraester, fikonkaktusextrakt, babassuolja, trollhasseldestillat, citron- syra, glycerylkaprilat, naturlig parfym (äkta eteriska oljor)

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord: 

Denna blir en favorit hos oss. Lätt att använda. Mycket behaglig mot huden. Fungerar morgon som kväll i sin hudvårdsrutin. Den absorberar lätt och efter 2 dagar så har huden blivit både piggare, friskare och med ett snygg glow utan att huden blänker utan är matt i sitt uttryck med pigg. Produkten är ett måste som bas för återfuktning i din hudvårdsrutin. Mycket trevlig att arbeta med i ansikte och hals. 

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord: 

Trevlig produkt att arbeta med. Lätt att applicera och upplevs som mycket bra produkt som arbetar på djupet. Det vi upplever generellt med produkten är dens förmåga att återfukta och snabbt ge ett pigg resultat på huden runt ögat. Mycket bra produkt som sänker enormt med fukt. På några dagar ses även resultat i form av pigg hud och slätare linjer vid ögonens partier.

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 9X av 10X

CACTUS HYDRATING EYE GEL

En svalkande och återfuktande lätt ögonkräm att appliceras med en svalkande roll-on kula i metall som ger en kylande lätt massageeffekt för trötta ögon. Formulan innehåller Weledas eget framtagna koncen- trerade extrakt av fikonkaktus (rikt på fuktgivande polysaccharider) samt svalkande aloe vera juice och gurkextrakt. Ger en fräsch lätt känsla på huden i kom- bination med direkt återfuktning. Ögonkrämen med sin tunna krämgel-formula lämnar den ömtåliga huden runt ögonen återfuktad och uppiggad. Oparfymerad.

PERFEKT FÖR

Alla hudtyper.

ANVÄNDNING

Applicera på rengjord hud runt ögonen morgon och kväll. Tryck lätt på tuben och applicera med hjälp av den lilla kulan inifrån och ut längs med ögonbenet under och över ögat.

TIPS!

Använd gärna mist och ansiktskräm i samma serie för maximal svalkande återfuktning och fräsch känsla.

INGREDIENTS (INCI)

Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Glyceryl Oleate, Betaine, Xanthan Gum, Galactoarabinan, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Cucumis Sativus (Cu- cumber) Fruit Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Citric Acid, Hydrolyzed Wheat Protein, Glyceryl Caprylate.

INGREDIENSER

Vatten, alkohol, glycerin, aloeverajuice, vetegroddsolja, fettsyra, betain, xanthangummi, , galactoarabinan, fikonkak- tusextrakt, ruscus extrakt, gurkextrakt, trollhasseldestillat, citronsyra, hydroliserat veteprotein, glycerylkaprilat.

CACTUS 24H HYDRATING CREAM

En direkt intensivt återfuktande ansiktskräm med Weledas eget framtagna koncentrerade extrakt av fikonkaktus (rikt på fuktgivande polysaccharider) samt svalkande aloe vera juice och med en bas av hudvänliga oljor som babassuolja, solrosolja samt tistelolja. Ger en fräsch lätt känsla på huden i kom- bination med direkt återfuktning. Huden blir även mjuk och silkeslen av vegetabiliska oljor som stärker huden. Med en naturlig doft av äkta eteriska oljor av uppfriskande grön mandarin och pepparmynta i kombination med mild blommig palmarosa.

PERFEKT FÖR

Normal till torr hud i behov av direkt återfuktning.

ANVÄNDNING

Applicera på rengjord hud över ansikte, hals och dekolletage morgon och kväll. Använd med fördel misten i samma serie innan applicering.

TIPS!

Använd gärna mist och ögonkräm i samma serie för maximal svalkande återfuktning och fräsch känsla.

INGREDIENTS (INCI)

Water (Aqua), Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Alco- hol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Stearic Acid, Betaine, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Palmitic Acid, Orbignya Oleifera Seed Oil, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Citric Acid, Microcrystalline Cellulose, Glyceryl Stearate, Xan- than Gum, Glyceryl Caprylate, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*.

*from natural essential oils

INGREDIENSER

Vatten, tistelolja, alkohol, glycerin, aloeverajuice, solrosolja, fettsyra, betain, sheasmör, glycerinstearincitrat, palmitinsyra, babassuolja, fikonkatusextrakt, citronsyra, mikrokristallin- cellulosa, glycerylstearate, xanthan gummi, glycerylkaprylat, naturlig parfym (äkta eteriska oljor)

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord: 

Toppenbra produkt som gav en intensiv fuktboost på huden. Vi upplever den lätt att applicera och känns fräsch. Den är lättsam på huden och tränger ner snabb i hudområden. Efter 3 dagar upplever vi en hud som är rejält återfukta och med fin lyser! Notera gärna att den är mycket lätt för huden att absorbera, utan kladdig hinna.

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

Weleda är ett hudvårdsföretag vars sortiment består av enbart ekologiskt certifierade produkter. Bolaget grundades 1921 i Schweiz och är utnämnt till ett av världens mest hållbara företag inom hudvård flera år i rad. Med noggrant utvalda läkeväxter från Weledas egna trädgårdar och partnerskap med odlingar skapas naturlig, effektiv hudvård med välgörande egenskaper för din hudhälsa. Produkterna är inspirerade av naturens och kroppens egen förmåga att återhämta, hjälpa och reparera sig själv.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.