Andillian Cabernet Franc 2022 

Andillian Cabernet Franc 2022 Pris: 149 kr Artikelnummer: 95159 Alkoholhalt: 13,5% 9600 flaskor lanseras 5 april 2024 i det tillfälliga sortimentet.

Andillian, det unga och livliga varumärket från det prestigefyllda företaget La Coste de los Andes är stolta över att lansera, Andillian Cabernet Franc 2022 i det tillfälliga sortimentet den 5 April.

Andillian är en symbol för dynamiska, fräscha och moderna viner som fångar den nya världens fulla potential och är resultatet av pionjärupptäckten av nya terroirer. Deras vingårdar är belägna i den respekterade geografiska indikationen GI ”Los Chacayes” i Tunuyán, Uco Valley, Mendoza.

Regionen är känd för sin generösa sol, mångfald av alluviala jordar och en höjd som sträcker sig från 1250 till 1450 meter över havet, vilket skapar idealiska förhållanden för vinodling av hög kvalitet.

La Coste de Los Andes är hängivna åt hållbar vinodling och deras vingårdar är 100% ekologiska. De använder inga bekämpningsmedel eller animaliska produkter vilket ger dem möjligheten att producera viner som är rena, autentiska och fulla av karaktär.

Andillian Cabernet Franc 2022 är omsorgsfullt framställt med traditionella metoder och en passion för kvalitet. Efter handskörd och noggrann sortering av druvorna genomgår vinet 4 dagars kallmacerering före jäsningsprocessen i rostfria ståltankar. Efter en förlängd maceration för att balansera tanniner och intensifiera fruktens toner, ligger vinet på betongägg i 8 månader innan det buteljeras.

Vinet erbjuder en livlig röd färg med lila toner och en aromprofil av mörka bär, örter, grön paprika och vanilj samt en lång eftersmak.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord:

Smak: Wow vilket vin! Här bjuds du på höjden av smaken av plommon. Vinet bottnar i en ljuvlig smak av skogshallon. Genomgående karaktäriseras Vinet av smaken av svarta vinbär. Avslutet har en örtig och balanserad ton.

Passar till: Vinet njuter du absolut bäst till lamm. Vi väljer att bereda lamm på vår KAMADO SUMO och kombinera med vinet. En kombination som blir magiskt bra! Test!

Temperatur: Vi väljer att temperera vinet till 18 grader. Ett gradantal vi anser passar detta vinets smakpalett perfekt.

Sammanfattning: Ett mycket elegant och smakrikt vin som vi tycker passar utmärkt tillsammans med rätter där lamm spelar en central och tongivande roll vid dukningen.

Text/bild: MediaHuset
Grilled or roasted lamb chops with green beans and potatoes

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.