Viner i vår att hålla utkik efter för fantastiska kvällar på balkongen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
De Aetna 2019 Etna rosso DOC Artnr 2400, pris 159:

Årgång 2019 av en av förra årets mest hyllade italienare når Systembolagets hyllor i slutet på mars.

Bristen på regn under säsongen 2019 innebar lägre skördeuttag än vanligt för regionen. På Terra Costantino är man dock nöjd med årgången då den gett välbalanserade, kraftfulla och eleganta viner.

Familjeföretaget Terra Costantino drivs av Dino Costantino och sonen Fabio. Deras 10 ha stora vingård Contrado Blandano ligger 450-550 meter över havet på sydöstra sluttingen av vulkanen Etna. Egendomen blev ekologiskt certifierad år 2002 och är helt byggt av ekologiskt material. Familjen odlar endast sicilianska druvsorter och använder ekfat sparsamt, för att låta den unika växtplatsen tydligt framträda i vinerna.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Ett vin perfekt att njuta till det grillade. Låt vinet tempereras till 18 grader. Ett gradantal som låter vinet bjuda dig på kryddiga toner. Här kommer du fina smaken av körsbär och sötma från choklad. Avslutet har en karaktär av nypon. Mycket trevligt vin som vi avsmakar till grillat lamm – WOW VILKEN kombination de blev!

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10x 

Efter att hyllorna i butik länge gapat tomma, är årgång 2020
av Domaine des Lauriers Vouvray äntligen här.

2020 gav rikligt med druvor av hög kvalitet. De karakteristiska mineraldrivna tonerna hos Domaine de Laurier Vourvray, samsas här med mängder av solmogna stenfrukter. Vinet har en fet, lite rundare kropp, med långt och fräscht avslut.

Egendomen drivs av den sjunde generationen vinmakare, Laurent Kraft.
Hans filosofi är att skapa ärliga viner med så liten påverkan som möjligt på växtplatsen och de färdiga vinerna. Vingårdarna sköts hållbart och är täckta med gräs för att absorbera överflöd av vatten. Förutom stilla viner på Chenin Blanc görs även Crémant de Loire.

Domaine des Lauriers
Vouvray Sec
Artnr 6288, pris 145

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Detta är ett otroligt fint och välbalanserat vin. Låt vinet temperera till 9 grader. Här bjuds du på smaken genomgående av päron. På höjden finner du sötma från persika. Avslutet är mycket örigt. Vinet passar utmärkt till grillade rätter och fint tillsammans med grillade grönsaker. Ett vin som kommer passa ypperligt i sommar till grillen

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10Av

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.