Hillenbergs somriga nyheter

Niklas Ekstedt, den berömda krögaren och författaren, har under de senaste veckorna arbetat intensivt med att skapa nya rätter till Hillenbergs meny. 

Bland de nya tillskotten finns delikatesser som Pommes Anna med stenbitsrom, rökt färskost och syrad lök. Vit sparris med konfiterad äggula, vit soja, mandlar och brynt smör. Lammentrecôte med rosmarin- och citronsmör. Burrata med jordgubbar, krutonger, pinjenötter, jalapeño och mynta samt Ångad Torskrygg med grillad broccolikräm, sommargrönsaker och sandefjordsås. Niklas har arbetat med säsongsenliga råvaror och inspiration från sin andra restaurang Ekstedt när han har tagit fram rätterna. Dessa rätter lovar att erbjuda en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga och väntar på att bli upptäckta av restaurangens gäster.

Samtidigt har Hillenberg uppdaterat sin cocktailmeny med nya, uppfriskande smaker inför våren och sommaren. Den nya dryckesmenyn är skapad för att förhöja varje ögonblick av sommarens njutningar. Signaturcocktailen Pineapple/Coconut är en tropisk blandning av Bacardi, ananas, lime och klarifierad kokos som ger en smak av paradiset i varje klunk. Denna cocktail är perfekt för dem som söker en harmonisk blandning av söta och syrliga smaker. En annan nyhet, Mandarin/Pepper, är en unik variant av den klassiska Margaritan, där Arette Blanco tequila kombineras med mandarin och en nypa peppar för en djärv och smakrik upplevelse. Pepparns sting ger en spännande kontrast till mandarinens sötma, vilket skapar en oförglömlig smakupplevelse som elegant avrundar kvällen.

Uteserveringen på Hillenberg har äntligen börjat blomma i takt med värmen. Glasdörrarna står nu öppna och låter gästerna njuta av en upplevelse där de kan sitta inne men ändå ute. Detta binder ihop restaurangens inomhusmiljö med uteserveringen på gatan, som grönskar och skapar en inbjudande atmosfär. Gästerna är välkomna att njuta av lunch, middag eller en drink på den mysiga uteserveringen, som erbjuder en perfekt miljö för avkoppling och umgänge under de varma månaderna.

I takt med att sommaren närmar sig, har Hillenberg också uppdaterat sin hemsida för att återspegla den nya säsongen. Den nya designen är fräsch och inbjudande, och förhoppningen är att besökarna kommer att uppskatta förändringarna.

Niklas Ekstedt är krögare för Hillenberg sedan 2018, han driver även vincaféet Tyge & Sessil och restaurangen Ekstedt som erhåller en Michelinstjärna sedan 2013. Tidigare är han även känd som programledare och har författat ett flertalet böcker, där han tidigare i år släppte boken “Ekstedt grillar / Knep och hemligheter”.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.