Kaffeprenumeration – Prenumerera på världens bästa kaffe

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Ja du läste helt rätt. Varför inte prenumerera på kaffet till hotellet som du ansvara för eller caféet. Du kanske just nu står och funderar på vilket kaffet du ska exklusivt bjuda dina gäster på efter maten. Xperhotelsandtable vill tipsa om denna lösning. Enkelt, gott och en upplevelse.

Detta är helt enkelt perfekt för den som vill prova nytt kaffe, men inte har en aning var du ska börja leta. Här erbjuds noga utvalda Estate-kaffen från de bästa gårdarna i världen. Levereras hem till dörren eller din restaurang, hotell. Som prenumerant bestämmer du själv hur ofta du önskar leverans av kaffe. Dessutom kan du upptäcka en värld av just, gott kaffe!

Sipi Falls är ett kaffekooperativ som består av 14 000 kaffeproducerande medlemmar, små, traditionella och familjeägda kaffegårdar utspridda längs sluttningen av Mount Elgon i närheten av Sipi Falls i Uganda. I århundraden har den mineralrika jorden i Afrikas äldsta vulkan gett näring till dessa små gårdar, var och en ärvda, ägs och underhålls av en enda familj.

I takt med att marknadskrafterna blev alltmer inriktade på skala och pris, hade små kaffetillverkare svårt att stanna kvar medan de behöll sin miljövänliga jordbruksmetod. De behövde en lösning som skulle bevara deras mark och sätt att leva och samtidigt förbättra sin gröda. Med detta syfte grundades Kawacom Uganda Limited-Sipi Falls Scheme år 2000 med 1900 medlemsbönder.

Under de senaste två decennierna har medlemskapet i deras system vuxit till 14 000 gårdar. Med små markinnehav på bara 0,25 Ha är de ett levande bevis på att även små gårdar kan förenas till något kraftfullt.

För att förbättra sina grödor i kooperativet erbjuder Sipi Falls Scheme sina medlemmar en djupgående utbildning om bästa metoder inom jordbruket och miljön, anpassningsstrategier för klimatförändringar, diversifiering för ekonomisk och livsmedelssäkerhet och social hållbarhet. En betoning på certifieringar har säkerställt att odlarna får rättvisa priser för sina produkter, vilket har höjt deras levnadsnivå dramatiskt.

Gårdarna producerar idag fina ekologiska handplockade bönorna som blivit kärleksfullt sorterade och bearbetade för att glädja kaffedrickare världen över. Nu har även du chansen att bli förälskad i deras smakrika kaffebönor.

För att lyfta smakerna i det smakrika bönorna från Sipi Falls har  rostmästaren gjort en mörkare rost och rostat kaffebönorna i 12 minuter med en sluttemperatur på 213 grader. Kaffet har fått smaktoner av björnbär, lakrits och choklad. Ett perfekt kaffe att brygga en espresso på.

Kaffe till hotell

Under hotellvistelsen finns det många tillfällen att avnjuta en god kopp kaffe, vid restaurangbesöket, i lobbyn, vid frukosten, på rummet eller varför inte under fikapausen. Nu har du chansen att säkra en helt unik kaffeupplevelse för dina gäster genom att prenumerera på hotellpaket. Du får tillgång till kaffebönor där bonden satt priset på sina kaffebönor, bonden kan berätta sin historia för dina gäster och du kan dessutom låta dina nyfiknaste gäster chatta direkt med bonden som odlat erat frukostkaffe.

Läs mer om detta paket : https://www.lofbergs.se/kaffe-online/kaffeprenumeration/kaffe-till-hotell-6/

Kaffe till café och restaurang

Driver du ett café eller en restaurang och söker efter ett riktigt gott kaffe där du samtidigt inte vill lägga massa onödig tid på inköp av kaffe? Då är detta abonnemang för restaurang och café något för dig. Här Levereras säsongens estate i det intervall som du önskar direkt till ditt café eller restaurang.

Läs mer om detta paket : https://www.lofbergs.se/kaffe-online/kaffeprenumeration/kaffe-till-cafe-och-restaurang-5/

Annas smakäventyr

 

Med Annas prenumeration kan du upptäcka nya kaffesmaker, lära dig mer om var och hur ditt kaffe odlas och utforska den spännande kaffegemenskapen över hela världen. Annas unika färdigheter, omfattande kunskaper och raffinerade smak passar utmärkt för dig som har en äventyrlig anda och är villig att prova nya saker.

 

Anna har arbetat mycket med odlare under åren och tror att det viktigaste för ett gott kaffe är lyckliga odlare. Jordbrukarna är kaffeindustrins grundsten och ryggrad, men de är ofta förbisedda. Kaffe är fortfarande en växt, som behöver näring och omsorg, och det är jordbrukarna som gör hela skillnaden för hur kaffet smakar.

Vad kan du förvänta dig av Annas prenumeration?
Anna är äventyrlig och gillar att utforska de många olika smakprofilerna i kaffe. Det bästa kaffet är färskt och säsongsbetonat. Anna föredrar sydamerikanskt kaffe på våren och sommaren, medan hon övergår till olika ursprung som Etiopien när året går och de olika skördecyklerna inträffar. Detta garanterar att ditt kaffe är så färskt som möjligt.

Generellt föredrar Anna fruktigt kaffe, med en rundad smak och utan bitterhet. Hennes urval syftar till att konsekvent förse dig med högkvalitativt kaffe månad efter månad, tillsammans med ett brett urval av smakprofiler från många olika regioner.

Vem är Anna?
Anna är den enda auktoriserade SCA-utbildaren (Specialty Coffee Association) i Sverige. Hon har arbetat inom kaffeindustrin och på Löfbergs i över 20 år och har en anmärkningsvärd lista av prestationer i bagaget.

Auktoriseringen ger henne förmågan och elegansen att utbilda både nybörjare och mer erfarna i kaffebryggning, baristakunskaper och sensoriska färdigheter. Hon har hållit otaliga utbildningstillfällen över hela världen. Hon har deltagit i en rad olika tävlingar – hon har vunnit en guldmedalj i Swedish Cup Tasters Championship, en bronsmedalj i World Cup Tasters Championship och varit medlem i det svenska baristalandslaget.

Om Era of We

En av fördelarna med att dricka Era of We specialkaffe är att det ger en plattform för frihet och handlingsfrihet till våra kaffeproducenter. Det är nämligen dom som sätter sitt eget pris på sina produkter vilket skapar en förutsättning för hållbar kaffeproduktion i framtiden.

Genom samma plattform ger vi också våra kunder en möjlighet att ta del av hela kafferesan från böna till kopp. Har ni något ni undrar över eller kanske vill meddela bonden vad ni tyckte om kaffet? Genom Era of We kaffe får ni möjlighet att prata och utväxla kunskap direkt med bonde och rostare i hela världen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.