TAK Stockholm öppnar TAK Oslo

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den svenska stjärnkocken Frida Ronge tar över Frogners tak med norska matskatter tillagade med japansk teknik. Restaurangen TAK Oslo, på toppen av Sommerro-kvarteret på Solli plats har 360-graders utsikt över staden, fjorden och landsbygden.


Frida Ronge fick stående ovationer från svenska matkritiker när TAK Stockholm öppnade 2017. Restaurangen på toppen av Brunkebergstorg skördar fortfarande priser och har blivit en favorit för alla som vill ha stora matupplevelser med en vy som matchar.

– Jag är stolt över att kunna kalla mig Fridas första fan. Det första uppdraget hon fick av mig var att göra sushibaren på Post Hotel i Göteborg. Jag visste att hon skulle skapa magi om hon fick fria tyglar på Brunkebergstorgs roof top-restaurang i Stockholm. På TAK lyckas hon kombinera en premiumupplevelse på tallriken kombinerat med en informell stämning runt borden. Jag ser fram emot att fler får smaka på TAK Oslo , säger Petter Stordalen, grundare och ägare av Nordic Choice Hotels.

Jakten på norska råvaror
Frida Ronge har en speciell förkärlek till skaldjur och nationella ingredienser. Hon är en fiskhandlar-dotter, ambassadör för hållbart fiske för MSC (Marine Stewardship Council) och har genom sina många tv-framträdanden här i Sverige lyft fram oanvänd matfisk och kortväga råvaror.

TAK -konceptet är ett resultat av Ronges stora fascination för det japanska köket. Hon specialiserar sig på att kombinera traditionell nordisk mat och tusenåriga japanska tekniker, till exempel japansk gari med inlagda kålrot i stället för ingefära. Nu ser hon fram emot att hitta unika norska ingredienser och presentera dem på ett sätt som både kommer att överraska och begeistra. Det börjar med en smakresa bland norska producenter.

– Jag är oerhört lyckligt lottad som får gå på en skattjakt i matlandet Norge, med smak av fjordar och berg. Brunost och tørrfisk är superexotiska för mig, men jag älskar också norska skaldjur, lokala ostar och närodlade grönsaker. Nu ser jag fram emot att träffa alla de som också brinner för bra råvaror som produceras i samklang med naturen,säger Frida Ronge.

På toppen av Frogner kommer
TAK Oslo kommer att ligga på toppen av kvarteret Sommerro, som är en av Oslos äldsta och mest anrika stadsdelar. Restaurangen rymmer 100 gäster inne. På takterrassen utanför kommer grillen, cocktailbaren, året runt-bastu och pool. Hela byggnaden kommer att husera hotell, restauranger och mötesplatser, en biograf, konsert- och kulturscener, samt ett nyrenoverat Vestkantbadet utökat med ett större gym och SPA.

– På en så spektakulär plats är det lätt att skapa en turistattraktion. Tillsammans med Fridas kulinariska expertis, i kombination med den helt unika kontext som Sommero står för, kommer TAK få ny luft under vingarna. Detta tar oss till en ny nivå som definitivt kommer att smitta av sig till TAK Stockholm, säger Henrik Jakobsen VD Hobo Hotel & TAK StockholmHela kvarteret Sommerro House öppnar sina dörrar – och Tak – 1 september 2022.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.