Musikplats E45 – trädgårdskonserter på Sillegårdens sommarpensionat

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu har musiksverige varit tyst i flera månader och vi längtar alla efter livemusik. Men vad gör man när 50 personers regeln fortfarande finns? Jo, man bygger ett koncept där hänsyn tas till alla regler men som ger både publik och artister en möjlighet att mötas. I verkliga livet.

– Jag försökte fundera hur vi kunde säkerställa att det inte uppstår trängsel och kom att tänka på kobingo, säger Maria Amneteg ny arrendator på Sillegården i Västra Ämtervik i Värmland. Vi rutar helt enkelt in trädgården i 2×2 meters rutor och lotten avgör vilken ruta besökaren får. Vid ankomst får besökarna en picnicpåse och sätter sig i sin ruta och äter. Artisterna underhåller sedan i två set i det nya Tipitältet från Tentipi i Sunne.

 

Alla har varit hjälpsamma och det är klart att intäkterna blir mycket lägre än när det sitter tusentals människor i publiken. Men många längtar efter att få underhålla och alla medverkande får betalt. Biljetterna släpptes på Midsommardagen och nu hoppas man på att folk är pigga och hänger på låset.

– Jag har lyckats förena mina olika jobberfarenheter här på Sillegården. Under vinterhalvåret bedriver jag en reklambyrå och jag har jobbat med många artister under åren. När jag hoppade på arrendet av Sillegården i höstas så fanns ju inte Covid-19 och det är klart det har varit tufft att tackla. Men utmaningen har också fått mig att tänka nytt och förhoppningsvis rätt. Jag har fått bokningshjälp av MTA Production med många av artisterna, andra är egna kontakter och vänner, fortsätter Maria.

För tillresande gäster har Sillegårdens sommarpensionat rum att hyra. Allt blev ju mycket enklare när resebegränsningen släppte. Så nu kan man åka långt för att få se sin favoritartist. Och vem vet, kanske stöta på hen även vid frukosten.

Spelschema:

1 juli – Marie Bergman

2 juli – Magnus Carlsson

3 juli – Åsa Jinder

9 juli – Jens Hult

11 juli – Amanda Ginsburg

15 juli – Dan Hylander

17 juli – Linda Bengtzing

29 juli – Långbacka Bådagård

31 juli – Conny Bloom

12 aug – Janne Åström
26 aug – Claes Yngström
28 aug – Shirley Clamp

Köp biljett och läs mer om Sillegårdens Sommarpensionat: https://sillegarden.se/

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.