Nu vill pensionärerna ut och resa

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Till nästa vinter har Ving redan nu fler inbokade resor än ett normalt år och ressuget är stort. I takt med att allt fler blir vaccinerade ökar lusten att åter upptäcka världen och många passar då på att boka sin drömresa. Och det är de äldre åldersgrupperna som sticker ut jämfört med snittet. I åldersgruppen 65 år och uppåt har bokningarna hos Ving ökat med 30 procent jämfört med i fjol, då vinterbokningarna vid samma tid låg i linje med ett ”normalt år”. Störst ökning står dock 50-64-åringarna för, där bokningarna har ökat med över 40 procent.

Framför allt är det Kanarieöarna med Gran Canaria och Teneriffa som lockar de lite äldre åldersgrupperna till vintersäsongen, men Ving ser även en stark efterfrågan på långväga resmål. Bokningarna till exempelvis Thailand har ökat stort i åldersgruppen 50-79 år och där ser Ving nu en ökning med nära 70 procent jämfört med tidigare år. Allt fler bokar också dyrare resor, där exempelvis Jorden runt-kryssningar och Maldiverna ökar i efterfrågan.

– I takt med att fler blir vaccinerade ökar lusten att åter upptäcka världen och boka resor, både bland familjer och äldre. Till vintern ser vi särskilt en ökning i ålderskategorierna 50-64 år samt bland seniorerna, 65+.Efter ett år där många inte har rest ser vi också ett tydligt mönster att många har sparat och nu vill unna sig lite extra. Från att allt fler unnar sig ett bättre rum och ett finare hotell till att många bokar in en riktig drömsemester där man vill uppleva resmål på sin bucketlist, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Till vintersäsongen 2021/22 ser Ving, förutom 65 år och uppåt samt par i 50-64-årsåldern, även en ökad efterfrågan bland familjer med lite äldre barn (barn 12-17 år) där bokningarna har ökat med drygt 20 procent jämfört med i fjol.

Fotograf Anna Malmberg, Ving

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.