Dominikanska republiken – ett säkert resmål under coronapandemin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den karibiska ö-staten beskrivs som en framgångssaga under coronapandemin och beskrivs som ett säkert semestermål av World Tourism Organization (UNWTO). Ett omfattande säkerhetsprogram säkerställer hög säkerhetsstandard och försäkringar för turister. Tillsammans med lanseringen av vaccinationsplanen ser man nu ljuset i slutet av tunneln.

Som alla andra länder i världen har turismen i Dominikanska republiken drabbats hårt av coronapandemin under det senaste året, men införandet av en storskalig vaccinationsplan gör att man nu ser ljuset i slutet av tunneln. Den 22 februari fick landet sin första sändning av covid-19-vacciner och inledde kampanjen “DR Get Vaccinated”. Vaccinationsplanen är uppdelad i tre faser och syftar till att vaccinera alla landets 7,8 miljoner vuxna i slutet av 2021.

– Vaccinationen mot coronavirus i Dominikanska republiken kommer ha en omedelbar positiv effekt på turistnäringen. När vaccinationen fortskrider kommer vi att se en drastisk minskning av infektioner och sjukhusvistelser, vilket gradvis kommer underlätta restriktionerna för turistaktiviteter och bidra till att stärka vår ekonomi, säger den dominikanska turistministern David Collado i en kommentar till vaccinationsplanen.

Man hoppas att flockimmuniteten stärker internationella besökares förtroende och befäster landets position som den säkraste destinationen i Karibien.

Ett exempel att följa
Dominikanska republiken är en framgångssaga under coronapandemin. Internationellt har både beröm och respekt för landets coronahantering skördats. De prisar en ansvarsfull återhämtning av turismen under strikta säkerhetsprotokoll som skyddar både besökare och lokalbefolkningen.Förra veckan besökte generalsekreteraren för World Tourism Organization (UNWTO), Zurab Pololikashvili, Dominikanska republiken. Generalsekreteraren, som var på semester med sin familj, besökte också både landets turistminister och president Luis Abinader vid samma tillfälle. Därefter betonade Pololikashvili att Dominikanska republiken är ett bra exempel på att resa både säkert och ansvarsfullt.Generalsekreterare Pololikashvili berömde den dominikanska regeringens åtagande och erkände att det inte är lätt att balansera både ekonomi och hälsa i en situation som den nuvarande och betonar att landet är ett exempel att följa:

– Vi har med egna ögon sett att Dominikanska republiken är ett säkert land, sa Pololikashvili och beskrev landet som ett turistparadis.

Höga säkerhetsstandarder och försäkring av turister
– Det faktum att generalsekreteraren för Världsturismorganisationen valde Dominikanska republiken som destination för sin familjesemester är ett tecken på att vårt hårda arbete och säkerhetsprotokoll bygger förtroende för det internationella samfundet, säger David Collado, Dominikanska republikens turismminister.

Med en mängd olika åtgärder för att säkerställa säkerheten såväl som hälsan för besökare och anställda i turistnäringen känner landet sig väl rustat för att ta emot turister. Sedan den 15 september 2020 har Dominikanska republiken implementerat programmet Responsible Tourism Recovery Plan, som inkluderar tillhandahållandet av en gratis hälsoplan för turister som täcker alla typer av nödsituationer.

Programmet innebär bland annat att alla turister som bor på hotell får en så kallad resehjälpsplan, som inkluderar täckning i samband med nödsituationer, telemedicin (dvs. digitalt stödda vårdtjänster över avstånd) och boende för längre vistelser. Försäkringen täcker också ombokning av flyg om man blir sjuk under sin vistelse.

Särskilda protokoll har också införts för leverantörer, entreprenörer och anställda i turistnäringen med regelbundna tester och regler för att komma in och ut ur de olika semesterorterna. Covid-19 tester kommer också att utföras på slumpmässigt utvalda resenärer vid ankomst.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.