Landet har hela femton världsarvsstäder och att utforska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Spanien är ett av de länder i världen med flest världsarv erkända av UNESCO. Landet har hela femton världsarvsstäder och att utforska dem är en oförglömlig upplevelse.

Las Dueñas nunnekloster, Salamanca. © Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España
Las Dueñas nunnekloster, Salamanca. © Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España

Spaniens världsarvsstäder rymmer en uppsättning monument och byggnader som gör dem till exceptionella vittnesmål om historiens gång. Tack vare ansträngningen för att bevara städernas värdefulla arkitektoniska arv kan vi idag gå längs dess gator med känslan av att vi reser tillbaka i tiden. 

I dessa städer kan vi besöka monument och museer och njuta av kulturella evenemang och aktiviteter. Där finns även en utsökt gastronomisk tradition, fantastiska Paradores-hotell där vi kan bo och vackra naturliga miljöer att vistas i för att komplettera vårt besök.

I Toledo hittar vi influenser från muslimska, judiska och kristna kulturer. I Córdoba kan du besöka vackra exempel på muslimsk arkitektur såsom den berömda moské-katedralen och ruinerna av den vackra palatsstaden Medina Azahara.

Det romerska arvet väntar på dig i Mérida och Tarragona där du kan gå omkring bland arkeologiska lämningar av amfiteatrar, cirkusar och teatrar. Segovia kan stoltsera med en av debäst bevarade romerska akvedukterna i Europa samt dess unika Alcázar och katedral.

Ávila med sin imponerande stadsmur och Cáceres med sina kullerstensgator och fästningshus för dig tillbaka till medeltiden. I den befästa staden Cuenca, inbäddad i de naturliga omgivningarna, kommer du att se de häpnadsväckande hängande husen

Úbeda och Baeza är unika platser på grund av den stora koncentrationen av renässanspalats och kyrkor. Santiago de Compostela som är en mycket välkänd pilgrimsfärdsplats har en gammal stad fylld av byggnader med romansk, gotisk och barock arkitektur

Alcalá de Henares, Cervantes födelseplats, är hem åt en av de äldsta teatrarna i Europa. I Salamanca har universitetet som är ett av de äldsta i världen varit en av de saker som påverkat stadens historia mest.

På ön Teneriffa kommer gatorna i staden San Cristóbal de La Laguna att ge en inblick i ursprunget till den latinamerikanska urbanism. Slutligen stoltserar den baleariska ön Ibiza med sin muromgärdade stad, sitt feniciska förflutna samt den värdefulla marina och kustmässiga biologiska mångfalden.

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.