Här är höstens mest populära städer och resmål

Apollo rapporterar om rekordstor efterfrågan på årets höstlovsresor, där över 8 av 10 resor är sålda. Samtidigt ökar försäljningen av weekendresor til europeiska storstäder.

Höstlovet började fyllas på tidigt i somras och i genomsnitt har nu mer än 8 av 10 paketresor sålts. Hos Apollo sticker Kreta och Rhodos ut som de stora flaggskeppen – men även Gran Canaria hör till familjernas höstlovsfavoriter.  

– Gran Canaria är en favorit bland barnfamiljer under höst-, och vintermånaderna, tack vare den korta resvägen, det stora utbudet av aktiviteter och upplevelser och inte minst de behagliga temperaturerna. Det är med andra ord ingen slump att det är just här vi har valt att öppna vårt nyaste Mondo Family-hotell, Maspalomas Resort by Dunas, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.  

Hösten och vintermånaderna i allmänhet är också den perfekta årstiden för träningsresor, vilket tydligt återspeglas i researrangörens försäljningssiffror. Genom Apollo Sports har researrangören Nordens bredaste träningskalender med fullbokade träningspass och event varje vecka, och flera av Apollos sporthotell toppar listan över de mest bokade hotellen. 

Nya storstäder på uppgång 

Storstadsresor hör också hösten till, och i år är det främst klassiker som Rom, Prag, Barcelona, Paris och London som vi unnar oss långweekends till. Samtidigt kan Apollo rapportera om ett långsamt trendskifte bland storstäder. Förra året var till exempel New York tillbaka i full gång efter två år präglade av reserestriktioner och en pandemi. I år får metropolen nöja sig med 16:e plats bland höstens mest populära städer – medan Aten är den stad som växer mest.  

– Det är inte många som förknippar Grekland med långhelger, så det är roligt att se att efterfrågan på Atenresor ökar så kraftigt. Den uppfyller alla dina storstadsbehov, samtidigt som den fortfarande är en relativt ny och spännande stad att utforska för många. Med andra ord, om du inte har Aten på din bucket list är det dags att uppdatera den, säger Krantz. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.