Svensk hotellkedja vill bidra till babyboom

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Barnafödandet har under lång tid minskat i Sverige och för att bidra till att skapa bättre förutsättningar för ökat barnafödande lanserar Countryside Hotels nu Babyboom. Par som spenderar en natt på någon av Countryside Hotels anläggningar och får barn inom 9,5 månader bjuds på en ny övernattning.

”Många människor känner sig stressade i vardagen och det saknas inte frågor i omvärlden att oroa sig för,” säger Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels. ”Vi vill dra vårt strå till stacken och erbjuda avstressande mijöer där tvåsamheten och romantiken kan få spira.”

Babyboom innebär att par som spenderar en natt på någon av Countryside Hotels anläggningar och sedan får ett beräknat nedkomstdatum inom 9,5 månader från övernattningen, erbjuds en ny kostnadsfri övernattning.

”Bara det att komma bort från vardagen kan göra stor skillnad för många par och vi vill göra det enklare och roligare för par att satsa på sig själva,” säger Anna Övergaard. ”Om det dessutom blir barn kan en ytterligare övernattning vara ett välkommet avkopplande avbrott under de intensiva småbarnsåren.”

Stress kan hindra

Tidigare undersökningar från Countryside Hotels visar att många svenskar önskar mer romantik i vardagen och forskning visar att stress kan vara ett hinder för både romantik och barnafödande. Babyboom är ett sätt att inspirera svenska par att ta ett avbrott från vardagen och hitta varandra.

”I en tid när det är stress på alla håll och kanter är det inte alltid så lätt att sätta romantiken i första rummet och därför vill vi erbjuda avkopplande miljöer som underlättar för par att få tid att umgås och drömma om framtiden,” säger Anna Övergaard.

Det är enkelt att vara med i initiativet. Par bokar övernattning via Countryside Hotels och uppger koden ”Babyboom” vid bokningen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.