Den enastående Lars Wallin har skapat en alldeles magisk hörnsvit i världsklass för Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

”Du får en svit på vårt hotell, inred precis hur du vill”. Detta är drömmen för många och blev verklighet för en av Sveriges mest kända designers, Lars Wallin. Hotellet som erbjöd honom en svit heter Radisson Blu Scandinavia Hotel och ligger vid Drottningtorget, mitt i centrala Göteborg.

När Radisson Blu Scandinavias renovering gav dem möjligheten att anordna bröllopsfester centralt i stan så kom tankarna på att erbjuda hela bröllopsupplevelsen. På den vägen föddes idén om en svit till brudpar och som Lars skulle få inreda. Men när Lars tog sig an projektet gjorde han det som han brukar – helhjärtat och extra allt. I hörnsviten som Lars valde blev det en totalrenovering där allt från planlösning och materialval till dofter, inredning och tyger är skapade av honom. Det blir en ljuvlig kombination av Lars själv, det bästa av hans hotellvistelser världen över och Radisson Blu Scandinavia, hotellet som han själv brukar välja när han är i Göteborg. Och hotellet köpte hans idéer. Projektet växte och breddades från att bara rikta sig till brudpar till att fira kärleken i största allmänhet. Det kan vara firande av ens bröllopsdag, en speciell födelsedag eller annat värt att uppmärksamma. Sofistikerade detaljer är dock fortfarande utvalda med tanke på den stora dagen. Tack vare sin gedigna erfarenhet i branschen vet Lars precis vad ett brudpar som vill ha det där lilla extra efterfrågar. Soffan till exempel är speciellt utvald för att kunna breda ut en stor klänning på. Praktiskt, men också för att skapa vackra fotomiljöer från dagen.

-Den här sviten ska stråla av glamour och tidlös lyx. Det ska vara en harmoni av både manligt och kvinnligt, av min värld och av hotellets egna formspråk, svarar Lars Wallin på frågan om vilken känsla rummet ska ge gästerna. ”Det ska vara som att man går in i en annan värld som man inte vill lämna förrän man checkar ut. En svit man ska bo i om man vill unna sig guldkant en speciell dag,” förklarar Lars.

-Vi är otroligt stolta över att en av Sveriges bästa designers skapat en av våra sviter och den är här för att stanna, säger Jessica Rivle, hotelldirektör på Radisson Blu Scandinavia. Jag är enormt imponerad över hans förmåga att få en så speciell svit att smälta in på ett välbalanserat sätt i vårt hotell. Det är en långsiktig investering, precis som Lars tidlösa ledord, fortsätter hon. Det finns många genomtänkta lager i det här. Till exempel finns plats för två vid speglarna där man gör sig i ordning, krokar är placerade högt för att långklänningar inte ska behöva veckas och så vidare, en uppsjö av detaljer. Dessutom är tavlorna i sviten från Lars egna kreationer. Om någon är intresserad av att få med sig ett speciellt minne från vistelsen går intäkterna från dessa till The Perfect World Foundation som hotellet årligen också sponsrar själva. Själva rummet, Suite Lars Wallin är nu öppen för bokningar.

 

 

Om Radisson Blu Scandinavia Hotel Göteborg

Radisson Blu Scandinavia Hotel är beläget vid Drottningtorget i Göteborg och öppnade 1986. Hotellet har 355 hotellrum varav 38 sviter. Standardrummen är bland de största i Göteborg och hotellets berömda Kungasvit mäter hela 160 kvm. Här har många stora celebriteter bott under sina besök i staden. Radisson Blu Scandinavia Hotel har en modern konferensavdelning med 16 mötesrum varav en stor bankettsal med kapacitet för 500 sittande gäster. På hotellet finns Hagabadet Spa & Yogastudio som erbjuder yogaklasser, spaupplevelser och gym. Där finns även restauranger, barer, butiker samt ett bevakat garage med parkeringsservice och elbilsplatser.

Om Lars Wallin

Lars Wallin är mest känd för sina otroliga festkreationer. Han har klätt kungligheter, artister och skapat oräkneliga klänningar för bland annat Nobelfesten. Utöver det är han djupt involverad i både bröllopsbranschen och haute couture världen över. Lars har varit verksam i snart 30 år och utöver klädskapelser designar han även bland annat porslin, tapeter, tyger och numera hotellsviter.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.