Waynes inleder samarbete med Too Good To Go för att minska matsvinn

Waynes, en av Sveriges mest etablerade kafékedjor, tar ytterligare ett steg mot hållbarhet genom att inleda ett samarbete med maträddarappen Too Good To Go. Syftet är att minska matsvinnet och erbjuda konsumenter möjligheten att rädda överblivna bakverk och maträtter från Waynes kaféer runt om i landet.
Genom Too Good To Go-appen kan gäster enkelt köpa överblivna matvaror från Waynes till ett reducerat pris och på så sätt bidra till en mer hållbar konsumtion. Maten som säljs i appen är den mat som blir över och därmed riskerar att slängas i slutet av dagen.
 
”På Waynes strävar vi alltid efter att minska vår miljöpåverkan och göra hållbara val. Genom samarbetet med Too Good To Go kan vi på ett enkelt sätt bidra till att minska matsvinnet och erbjuda våra gäster ett mer hållbart alternativ”, säger Jenny Bäcklin, Marknads- och försäljningschef på Waynes.
Too Good To Go är världens största marknadsplats för överskottsmat som förbinder konsumenter med lokala företag som har överskottsmat. Genom att använda appen kan användare rädda mat som annars skulle ha gått till spillo, vilket bidrar till att minska det globala matsvinnet och dess negativa miljöpåverkan.
 
-Vi är otroligt glada över att få börja rädda mat tillsammans med Waynes som verkligen har präglat fikakulturen i Sverige sen 90-talet. Med ett gemensamt mål att inspirera till mer hållbara val, där all mat hamnar in magen, kan vi tillsammans göra stor skillnad, säger Sofia Edholm Sverigechef Too Good To Go
Samarbetet inleds på utvalda Waynes kaféer den 28 oktober och fler kommer att ansluta sig under de kommande månaderna.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.