OKQ8:s svinnsmarta samarbete – en succé

OKQ8 samarbetar med Too Good To Go för att minska matsvinnet på sina stationer. Ett samarbete som har visat sig vara en succé från start. Samarbetet innebär att OKQ8 räddar den mat som riskerar att slängas genom att erbjuda ”Överraskningskassar” via Too Good To Go-appen. 
 
Under perioden januari till maj 2024 har OKQ8:s stationer tillsammans sålt 138 124 ”Överraskningskassar” vilket motsvarar 138 ton räddad mat, eller 373 000 kg CO2e, som har undvikits från att släppas ut i onödan. Detta motsvarar hela 813 flygresor Stockholm – London eller 3,6 år av varmt duschande.
 
-Att minska vårt matsvinn är en betydande faktor för att vi ska kunna uppnå vårt mål om att ha nettonollutsläpp i hela värdekedjan 2035. Att våra stationer tillsammans med Too Good To Go har vi räddat mat motsvarande 138 ton hittills i år är en riktig win-win i vårt arbete att minska vårt svinn, säger Karin Eriksson, vd OKQ8 Scandinavia.
 
Too Good To Gos prisbelönta app hjälper företag att sälja sin överskottsmat till ett reducerat pris, och förhindrar att osåld mat kastas bort. Överskottsmaten från OKQ8:s stationer paketeras i “Överraskningskassar” som sedan säljs via Too Good To Go-appen, för ungefär en tredjedel av det ursprungliga priset. 

-Vi är väldigt stolta över de fantastiska resultat vi har uppnått tillsammans med OKQ8. Bara under detta år har vi gemensamt undvikit 373 ton Co2e från att släppas ut i onödan, det är ett tydligt bevis på att tillsammans gör vi skillnad, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.