Nick’s och Matsmart tar upp kampen mot matsvinnet: Lanserar proteinbar gjord på räddade ingredienser

Lagom till träningsmånaden januari lanserar Nick’s och Matsmart en proteinbar gjord på 40% räddade ingredienser. På så vis vill man bidra till att minska svinnet inom matproduktionen och samtidigt inspirera fler till att tänka kreativt runt sitt produktionsspill.

En tredjedel av all mat som produceras i världen blir till svinn, varav majoriteten av svinnet uppstår innan matens ens nått konsumenten. Den delen av svinnet har Nick’s och Matsmart bestämt sig för att minska och har därför gemensamt tagit fram en proteinbar gjord på avskurna kanter och restprodukter från Nick’s produktion.

– Proteinbaren är en härlig mix av våra kunders två favoritsmaker: jordnöt och karamell. Rester som blir över i produktionen och som annars hade slängts har vi nu tagit tillvara på och gjort till en ny, god jordnöts- och karamellbar. Det bästa av allt är att proteinbaren inte bara smakar gott utan även gör gott för planeten, säger Hanna Granebring, Innovation Director på Nick’s.

Att ta tillvara på och återcirkulera all den mat som redan producerats är det allra bästa ur ett klimatperspektiv. Det beror på att i snitt 83 procent av matens klimatavtryck uppstår i produktionen. Detta är att jämföra med transporter som i snitt står för mindre än 10 procent av klimatavtrycket.

– Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet med Nick’s. Matens största klimatpåverkan kommer från framtagningen av själva råvaran och från produktionen. Därför är det så viktigt att ta tillvara på den mat som redan producerats. Samarbetet med Nick’s låter oss göra precis det, något vi hoppas ska kunna inspirera fler till att tänka kreativt kring sitt produktionsspill, säger Tilda Jönsson, Marketing Business Development Manager på Matsmart.

Produkten Protein bar peanut caramel finns tillgänglig online på www.nicks.se, www.motatos.dk, www.motatos.de , www.matsmart.fi och www.matsmart.se med start den 12 januari 2023.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.