Löfbergs deltar i The Coffee Sustainability Program

Hållbarhet är något alla aktörer måste jobba med för att kaffeindustrin ska överleva och må bra. Därför har SCA utformat The Coffee Sustainability Program med fokus på vad hållbarhet innebär och utmaningarna med att agera hållbart i kaffetvärlden. Ett jättebra initiativ enligt våra kollegor Anna Nordström, kaffeexpert, och Kajsa-Lisa Ljudén, hållbarhetschef, som nu har genomfört i programmet.

– Vi på Löfbergs har länge jobbat hårt med hållbarhetsfrågor, och det var väldigt intressant att få nya perspektiv. Viktiga aspekter som till exempel hur kaffets koloniala historia påverkar hur marknaden ser ut idag satte i gång många tankar hos oss. Programmet var också ett kvitto på att vi verkligen ligger långt fram och fattar kloka beslut när det gäller vårt framtida hållbarhetsarbete, säger Kajsa-Lisa Ljudén.

– Ett perfekt tillfälle att kombinera vår passion för kaffe och hållbarhet. Det var väldigt lärorikt att delta i programmet tillsammans med personer med olika erfarenheter och utmaningar. En av deltagarna drev en kaffefarm i Brasilien, andra jobbade på mikrorosteri eller inom cafébranschen. Dessutom var vår lärare Erika Koss bosatt i Kenya sedan många år. Jag har länge haft ett brinnande intresse för smak och kaffekunskap och att få addera ny kunskap kring hållbarhet har verkligen breddat och fördjupat mitt kaffeintresse, säger Anna Nordström.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.