OSTRAS PEDRIN Organic Verdejo

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Verdejo är onekligen en av de främsta vitvinsdruvorna i Spanien. Flera av de bästa vita kvalitetsvinerna är gjorda av denna druva. Den är frisk och fruktig med en lätt aromatisk ton och kan beskrivas som en korsning mellan Sauvignon Blanc och Pinot Grigio.

”En ganska okänd druva hos den svenska konsumenten men detta vin har egenskaper som är mycket uppskattade säger Kajsa Malmborg, vinansvarig på Berntson Brands. Druvan är smakrik, rund, med bra syra som balanserar den mogna frukten, torr, örtig och aromatisk.”

OSTRAS PEDRIN är ett lokalt spanskt känslouttryck vid en plötslig överraskning som exempelvis “wow”, ”jösses”! Den tuffa lilla fisken på boxen med hajfena ska inspirera oss till nyfikenhet. Våga prova en druva du aldrig har smakat!

OSTRAS PEDRIN Organic Verdejo är fruktig och frisk och har toner av melon, persika, lime och grape-frukt, fänkål samt örtiga inslag. Det är ett torrt vitt vin som passar till ett brett spektrum av rätter; kyckling, fisk, ostar som Manchego, fetaost, halloumi och vegetariska rätter men även utan mat i sociala sammanhang.

Fakta OSTRAS PEDRIN Organic Verdejo

Artikelnummer: 5152

Årgång: 2021

Pris: 239kr

Vinproducent: Vicente Gandia Pla, SA

Ursprung: Spanien, Castilla y Léon

Finns: i alla Systembolagsbutiker

Certifieringar: ekologisk, ISO 14001, AEO, Hållbart val på Systembolaget

3-liter sk slimbag- smalare box som får bättre plats i kylskåpet.

 

Vicente Gandia Pla, SA

Vicente Gandía, a century-old winery founded in Valencia, Spain in 1885 and now managed by the 4th generation Gandia family remains faithful to its founding values, contributes to the progress and welfare of society, and is committed to quality and innovation without forgetting the wine tradition of our ancestors.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.