Maffig Cabernet från Oakville i Napa Valley

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Idag lanseras ett storartat och mycket prisvärt vin* – Robert Mondavi Winery Oakville Cabernet Sauvignon 2018. Det är ett kraftfullt och nyanserat vin från hjärtat av Napa Valley.

Vinområdet Napa Vally är kanske det mest kända och hyllade i hela Kalifornien. I hjärtat av Napa hittar man Okville AVA (American Viticulture Area) som består av 2023 hektar vinodlingar och är hem för några av landets mest exklusiva viner och vinerier. Området ligger mellan bergskedjorna Vaca och Mayacamas och de svala vindarna och dimman från havet förlänger druvornas mognadsperiod. Förutsättningar som skapar viner med extra intensitet, nyansrikedom och balans.

Robert Mondavi Winery är beläget i den västra delen av Oakville och hela 97% av druvorna till detta vin kommer från vingården To Kalon som är en av Kaliforniens högst klassade vingårdar. Druvorna handskördas i små tråg och det sker en omfattande selektering både i vingården och vid ankomst till vineriet. Vinet har lagrats 19 månader på nya franska ekfat. 

Robert Mondavi Winery Oakville är andra vinet till Robert Mondavi Winery Reserve, vineriets toppvin, men med sin egen ”Oakville stil”, berättar Master of Wine Mark de Vere.

Robert Mondavi Winery Oakville Cabernet Sauvignon 2018 är kraftfullt och intensivt med stadiga men finkorniga och mogna tanniner. Smaklängden är ypperlig, och man finner både mogna plommon, cassis, fat, muskotnöt, ceder och ett stråk av kummin. Ett vin som är utmärkt gott att dricka idag, men som även kan lagras och utvecklas under många år.

Robert Mondavi, Cabernet Sauvignon Oakville, 2018
Artikelnr: 93385
Alkoholhalt: 14,5 %
Sockerhalt: <3 gram/liter
Pris: 559 kr

*93 poäng i Wine Spectator och 94 poäng från Jeb Dunnuck.

Fakta om Robert Mondavi
År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta. Egendomen ligger i den historiska vingården To Kalon i den västra delen av Oakville.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.