Exklusivt släpp – ett begränsat parti om 486 flaskor av Bob Dylan’s Heaven’s Door Tennessee Bourbon till Sverige!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den levande legenden, musikern, poeten och Nobelpristagaren Bob Dylan fyller 81 år den 24 maj. Vad passar då bättre än att lansera den andra i ordningen av hans Whiskey i Sverige? 486 flaskor av Heaven’s Door Tennessee Bourbon släpps till försäljning den 24 maj i Systembolagets beställningssortiment.

Denna gång handlar det om en amerikansk premiumwhiskey som har flera välrenommerade internationella priser och utmärkelser i bagaget. Heaven’s Door, som har fått sitt namn efter Dylans största hit från 1973, är en kollektion om tre amerikanska whiskys som skapats av Bob Dylan och Spirits Investment Partners. Dryckerna har Bob Dylan skapat med hjälp av master blender Ryan Perry. Whiskyn är buteljerad i flaskor som designats med inspiration av Bob Dylans metallskrot-konst. Musikern från Minnesota samlar inte bara på sig smakupplevelser, han roterar även fram metallskrot på skrotupplag och bondgårdar. Allt från lantbruksutrustning, köksredskap och antika vapen till kedjor, yxor och hjul. Materialet tar han till sin metallverkstad Black Buffalo Ironworks där han svetsar ihop bitarna till snirkliga grindar.

Vad som ska komma att bli Heaven’s Door Spirits, tar sin början 2015 då Bob Dylan registrerade namnet Bootleg Whiskey, tänkt att användas för ett antal outgivna låtar från hans långa karriär. Entreprenören Marc Bushala noterar registreringen av varumärket och tar kontakt med Dylan. Bushal har tidigare startat ett bourbonmärke och sedan dragit igång Spirits Investment Partner för att investera i nya dryckesbolag. Duons gemensamma företag döper de just till Heaven’s Door Spirits.

– Med Heaven’s Door ville vi skapa en amerikansk whiskykollektion som, i sig själv, berättar en story. Jag har rest i årtionden och jag har kunnat prova det bästa destillat som whiskyvärlden kan erbjuda, förklarar Bob Dylan.

– Med en otrolig efterfrågan från både återförsäljare och konsumenter, särskilt Dylans etablerade fanskara, är fantastiska glada och stolta över att nu få lansera whiskynummer 2 från Heaven’s Door på vår svenska marknad. När vi förra året släppte ett begränsat parti av hans Straight Rye sålde vi slut på en dag, så man behöver inte vara snabb på beställarknappen den 24 maj, säger Thomas Larsson produktchef, Hermansson & Co.

Heaven’s Door Tennessee Bourbon

486 flaskor lanseras i Systembolagets beställningssortiment tisdagen den 24/5!

Pris: 679 kr

Nr: 56501

Storlek: 70 cl

Alkoholhalt: 42%

Producent: Heaven’s Door Spirits

Doft: Bakat bröd, torkad frukt och smöriga popcorn med en mjuk, lång finish av kola, kanel och muskotnöt.

Smak: Honung, ljus lönn, pumpernickel, vitpepparkorn och bakkryddor. Vaniljtoner med en touch av rostad ek. Karamell med toner av kanel och muskotnöt.

Lagringsmetod: Heaven’s Door Tennessee Bourbon har lagrats i 7 år på nya amerikanska ekfat och sex månader på rostade ekfat från bergsområdet Vogeserna i Nordöstra Frankrike. De franska faten har en avlång cigarrliknande form som gör att en större del av innehållet kommer i kontakt med ekvivalent med traditionella fat. Eftersom faten är lättrostade får whisky en mild och finstämd karaktär.

Internationella utmärkelser:

* San Francisco World Spirits-tävling 2018: Guldmedalj

* New York International Spirits Competition 2018: 94 p, guldvinnare

* 2020 96 poäng. Ultimate Spirits-tävling

* Konsumentval 2021, San Francisco World Spirits Competition

Heaven’s Door Spirits är ett samarbete mellan den legendariska artisten Bob Dylan och Spirits Investment Partnership (SIP). Heaven’s Door Spirit är Bob Dylans första och enda varumärkesprojekt under hans 50 år som världsomspännande kulturikon. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.