Miraval Provence Rosé återkommer idag i tillfälliga sortimentet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Idag, 20 maj, lanserar Enjoy Wine & Spirits 15000 flaskor av Miraval Provence Rosé på Systembolaget. Bakom Miraval står Brad Pitt och familjen Perrin, som även står bakom kultegendomen Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. 

Brad Pitt och vinmakarfamiljen Perrin har gjort det igen. Från den unika vingården i Provence får vi här ett efterlängtat och ursprungstypisk rosé som tillskott till det nylanserade vinet Studio by Miraval. Det blir knappast bättre än så här – precis som att Champagne är det optimala mousserande vinet, så är Provence-rosé essensen av den franska rivieran, säger Wilhelm Schulz, på Enjoy Wine & Spirits.

Fakta om vinet
Namn: Miraval Provence Rosé | Årgång: 2021 | Ursprung: Frankrike, Provence | Druva/Råvara: Cinsault 25 %, Grenache 25%, Syrah 25%, Rolle 25% | Alkoholhalt: 13 % | Storlek/förpackning: flaska 750 ml | Art. nr: 99111 | Pris: 185 kr | Lansering: 2022-05-20 | Volym: 15000 flaskor

Smak och doft
Mineraldriven doft med hallon och smultron följt av citrus och lite örter. Torr smak med stort mineraldriv och solmogna röda bär följt av citrusfrukt och örter. Lång eftersmak. Gott till havskräftor, ostron, räkor och som aperitif. Vinet är gott att dricka nu, vinner inte på lagring.

Vinifikation
Denna rosé är framställd enligt saignéemetoden, d.v.s. att de krossade syrahdruvorna får ligga med druvmusten några timmar för att dela med sig av frukt och färg. Övriga druvor cinsault, grenarche och rolle har pressats direkt efter skörd. 95 % av vinet har sedan vinifierats på rostfria ståltankar. 5 % har jäst på gamla ekfat med s.k. batonnage, omrörning av jästfällningen.

Om Famille Perrin
Familjen Perrins historia börjar med Château de Beaucastel i distriktet Châteauneuf-du-Pape, där de under flera generationer framställt några av världens främsta viner. De arbetar sedan 1974 efter biodynamiska principer och är en av få producenter som odlar samtliga av de 13 tillåtna druvorna i Châteauneuf-du-Pape. Druvorna till Miraval Provence Rosé hämtas från slottets främsta vingårdslotter Muriers, Longue och Romarin samt från utvalda terrasserade vingårdar på en höjd av 350 meter över havet i Provence. Vingårdarna odlas ekologiskt men är inte certifierade.

Den legendariska egendomen Miraval i Provence ägdes tidigare av jazzpianisten Jacques Loussier som lät bygga en studio i anslutning till vingården där storheter som Pink Floyd spelat in skivor. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.