Västerbottensost® firas med ny dekor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I år firar Västerbottensost® 150 år och inleder med att lyfta fram firandet i butik med en jubileumsdekor för några av de mest älskade formaten.

-Med jubileumsdekoren vill vi lyfta fram många av de tillfällen där Västerbottensost® avnjuts idag. Den visar på ostens relevans under hela året, såväl till vardag som till fest, samtidigt som vi hyllar vår långa historia, säger Lina Jonsson Innovationsansvarig.

Igenkänningen med övrigt sortiment är fortsatt tydlig med sin svarta färg och det signifikanta sigillet för Västerbottensost som avsändare. Med en lekfull girlang som visar såväl högtider som passande smakkompisar förstärks den runda formen på mittbiten. En Sverige-vimpel med 150 år visar på den stolta tillverkningstradition som osten har.

Den nya dekoren är bara en del av firandet som Västerbottensost planerar för jubileumsåret. Ett flertal produktlanseringar, event och andra spännande aktiviteter kommer att avlösa varandra under året.

En bit svensk mattradition
Västerbottensost har en lång och mytomspunnen historia med anor ända tillbaka till 1872, då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. Sedan den dagen har ostmästare efter ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har också generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost och skapat smakminnen världen över. Somliga kallar Västerbottensost för Sveriges svar på italiensk parmesan. Än idag tillverkas Västerbottensost enligt samma hemliga recept på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost med sin unika smak en bit av svensk mattradition.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.