Annons
Annons

Santo – Ny restaurang i Stockholm

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

4 oktober öppnade den nya italienska restaurangen Santo på Roslagsgatan i Stockholm. Bakom satsningen står kocken och krögaren Gabriele Paziani tillsammans med konditorn Hanna Engerdahl. Menyn bygger på både moderna och klassiska italienska rätter.

Roslagsgatan i Stockholm är känd för sitt stora utbud av restauranger. Nu öppnar en äkta italienare med höga ambitioner på hörnet av nummer 43. Restaurang Santo serverar det nutida italienska köket med alla dess traditioner.

– På Santo lagar vi den mat som vi italienare själva äter ute idag, säger kocken och krögaren Gabriele Paziani. Precis som i Sverige får lokala och traditionella rätter i Italien ett nytt liv genom kockar som söker sina rötter. Det är främst dessa klassiska men samtidigt uppdaterade rätter som jag brinner för.

Gabriele Paziani växte upp på sin farmors och farfars restaurang i Rom och har arbetat som kock i hela sitt liv. 2006 träffade han Hanna Engerdahl som kort därefter flyttade till Italien och utbildade sig till konditor. Tillsammans arbetade de på den uppmärksammade restaurangen Rosti i Rom där Gabriel var delägare. När det blev dags för familj gick dock flyttlasset till Sverige.

– Det finns så mycket av Italien som vi vill visa. Allt från vinerna, maten och den familjära stämningen. Genom Santo vill vi återskapa delar av vårt liv i Rom för både oss själva och våra gäster, säger Hanna Engerdahl som bland annat skapar desserterna till restaurangen.

Menyn på Santo följer säsongen i ett ständigt sökande efter exceptionella råvaror, från bondbönor och baccalà till bläckfisk. Nötköttet kommer exempelvis från norrländska Ramsele och raviolin skickas varje vecka från den främsta raviolimakaren i Rom. Den omfattande vinlistan består av utvalda favoriter från hela Italien.

Santo har 40 sittplatser med bar inklusive ett rum som kan användas som chambre separée för 12 personer. Restaurangen håller öppet kvällstid alla dagar i veckan utom måndagar. På lördagar och söndagar öppnar Santo redan vid 11:30 för

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.