Rätt vinval till julmaten!

Julen är en tid då många samlas runt matbordet för att njuta av god mat och dryck. Rödvin är ett populärt val till julmaten, och det finns flera olika sorters rödvin som passar perfekt till julens rätter.
Pinot Noir
Pinot Noir är en mjuk och fruktig druva som passar bra till många typer av julmat. Vinet passar särskilt bra till rätter med fågel, t.ex. kalkon och anka.
Zinfandel
Zinfandel är en annan druva som passar bra till julmaten. Vinet är kraftfullt och fruktigt, vilket gör att det passar utmärkt till kryddstarka rätter eller rätter med mycket kött.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon är ett av de mest populära röda vinerna och passar perfekt till julmaten. Vinet är fylligt och kraftfullt, vilket gör att det passar utmärkt till rätter med rött kött.
Syrah
Syrah är en annan druva som passar bra till julmaten. Vinet är kraftfullt och fruktigt, vilket gör att det passar utmärkt till rätter med lamm och nötkött.
Merlot
Merlot är en mjuk och fruktig druva som passar bra till många typer av mat, inklusive julrätter. Vinet har en mild smak och passar särskilt bra till rätter med kyckling eller fläskkött.

Serveras till julmaten, särskilt till fisk- och skaldjursrätter. Här är några exempel på vita viner som passar perfekt till julmaten.
Chardonnay
Chardonnay är en av världens mest populära vita druvor och passar bra till många typer av mat, inklusive julmat. Chardonnay är fylligt och smakrikt, vilket gör att det passar utmärkt till rätter som rökt lax, kräftor och andra skaldjur.
Riesling
Riesling är en annan druva som passar bra till julmat. Vinet är friskt och syrligt, vilket gör att det passar utmärkt till rätter som är söta eller kryddiga. Riesling passar särskilt bra till asiatiska rätter som innehåller ingefära, sojasås och koriander.
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc är en annan populär druva som passar bra till julmat. Vinet är friskt och fruktigt, vilket gör att det passar utmärkt till rätter med fisk, skaldjur eller grönsaker. Sauvignon Blanc passar särskilt bra till rätter med sparris, som är en vanlig ingrediens på många julbord.
Gewürztraminer
Gewürztraminer är en druva som är känd för sin intensiva doft och smak. Detta vin passar bra till julmat.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.