Pinsa, som en pizza fast ändå inte!

Pinsa kan beskrivas som ett mellanting mellan pizza och foccacia, men är ett lite modernare fenomen. Ursprunget är Romtrakten och smaken är mustig och fyllig. Den är helt färdig att toppa med dina favoritingredienser och sen köra in i ugnen. Resultatet smakar hundra procent hemgjort!

Nu landar Pinsa, den senaste trenden inom italienskt bröd, äntligen på de svenska butikshyllorna. Pinsa är det senaste inom pizzakategorin och kan beskrivas som en lite matigare och mustigare pizza och med en härligt krispig kant. Zetas Pinsa är tillverkad i Italien, i matregionen framför andra, Emilia Romagna. Den är bakad av proteinrikt durumvete, surdeg och självklart ingår Extra jungfruolivolja i degen. Degen får jäsa i 18 timmar för att sedan handknådas och stenugnsbakas.

Zeta Pinsa är förgräddad, helt färdig att toppas med till exempel tomatsås, mozzarella och riven Parmigiano Reggiano och köras in i ugnen i 5–8 minuter på 230-250 graders värme. Lägg därefter till några skivor salami eller Prosciutto di Parma och kanske några basilikablad. Eller varför inte göra Pinsan bianco som italienarna säger, det vill säga vit. Då utesluter du tomatsåsen, toppar med mozzarella, parmigiano reggiano och grönkål. Grädda pinsan och toppa med burrata, citronzest, riven parmesan och lite olivolja. Mums!

Vår Pinsa levereras i ett praktiskt papperstråg som det går att tillaga i, men önskas en krispigare botten så rekommenderar vi en uppvärmd plåt eller pizzasten.

Pinsa är perfekt till både fest och middag. Till vardags är den snabb och enkel att fixa till. Passar fint som antipasto eller aperitivo vid lite festligare tillfällen. 

Zeta Pinsa är förpackade en och en och väger 230 gram. Finns att köpa på Ica, Coop, Hemköp och Mathem och kostar cirka 34,90–39,90 kronor.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.