Pågen lanserar Fröfina och Gifflar Choco Caramel

Nu utökar Pågen sitt sortiment med Fröfina, ett ljust lantbröd rullat i härliga fröer. Det finns ett ökat intresse för hälsosamma bröd och många eftersöker bröd med fröer och fiber. Samtidigt får Giffel-familjen tillökning med en ny variant med rundad smak av choklad och kola.Det ljusa lantbrödet Fröfina med hantverkskänsla är unikt i sitt slag i brödhyllan, då det hittills endast funnits frörika bröd i portionsformat.

Det ljusa lantbrödet Fröfina med hantverkskänsla är unikt i sitt slag i brödhyllan, då det hittills endast funnits frörika bröd i portionsformat.

Med ny teknik har vi nu möjlighet att baka ett bröd som är täckt av fröer runt om, säger marknadschef Monica Bergen. De nyttiga fröerna ger inte bara en god nötig smak utan även en trevlig textur.

Fröer är naturligt rika på vitaminer, mineraler och Omega 2. I Fröfina finns både solrosfröer, linfröer, vallmofrön samt havre- och dinkelflingor. Dessutom är det bakat med vete- och fullkornsdurummjöl från enbart svenska gårdar. Det ger ett bröd rikt på både fullkorn och fiber. Som alla Pågens färska matbröd är det också bakat helt utan konserveringsmedel.

Pågens andra produktnyhet är Gifflar Choco Caramel med chokladsmak som bas och med en twist av kola. Choklad den överlägset mest omtyckta smaken inom bakverk. Hela 55 procent uppger att choklad är favoritsmaken, medan tvåan, jordgubb, ligger långt efter på 9 procent (Innova 2018).

Gifflar har en särskild plats i svenska folkets fikahjärta och vi ser en ökande efterfrågan inom segmentet, säger marknadschef Ulrica Winterquist. Därför är det extra kul att nu kunna erbjuda ytterligare en spännande smak.

Pågen bakar över 500 miljoner Gifflar per år i bageriet i Göteborg. De bakas på enbart svenskt mjöl från Pågens egen kvarn och levereras färska till butikerna. En stor del i Gifflarnas popularitet ligger i den lagom stora storleken, att de är lätta att ta med sig och inte kladdar.

Produkterna finns i butik från vecka 20. Fröfina väger 650 g och rekommenderat cirkapris är 31,90 kr. Gifflar Choco Caramel väger 260 g och rekommenderat cirkapris är 23,50 kr.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.