Annons
Annons

Kikkoman sojasås – Limited Edition

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Våren kommer tidigt i år. För redan nu blommar körsbärsblommorna på Kikkomans bordsflaska i Limited Edition-utgåva. Sakura, körsbärsblomningen, är helig i sojasåsens hemland Japan och mönstret på flaskan är en hyllning till den årliga högtiden hanami.

Nu släpps en Limited Edition-utgåva av den naturligt bryggda sojasåsen från Kikkoman. Flaskan pryds av rosa körsbärsblommor, som spelar stor roll inom den japanska kulturen.

– Sakura är ett fenomen över hela Japan och står som symbol för förnyelse, hopp och en samtidig påminnelse om livets förgänglighet. Det vill vi självklart vara med och hylla och lyfta fram på Kikkoman-flaskan, säger Tilda Jönsson, Produktchef för Kikkoman i Sverige.

 

 

När vi i Sverige sjunger in våren på Valborgsmässoafton och tänder majbrasor är det körsbärsblomningen, sakura, och firandet hanami som signalerar vårens ankomst i Japan. Flera månader i förväg spekuleras det om när blomningen förväntas inträffa.

– Mataffärerna pyntas med konstgjorda körsbärsblommor och när väl blomningen är igång klär man på sig sina bästa yakutas eller kimonos för att långsamt vandra under dignande blomgrenar och duka upp till fest i parkerna, fortsätter Tilda.

Ikonisk bordsflaska

Kikkomans bordsflaska är en historia i sig. Den har sett likadan ut sedan Kenju Ekuan designade den 1961. Som den tidlösa designklassiker den är känd som har flaskan en plats på New York-museet Museum of Modern Arts permanenta utställning.

Kikkomans Limited Edition-flaska finns nu i butik och så långt lagret räcker. Pris ca 30 kr.

Läs mer om Kikkoman: www.kikkoman.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.