Annons
Annons

Guldmedalj för “folkets calvados” – Anée fine Calvados des Capucins.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Anée fine Calvados des Capucins, “folkets calvados”, har fått en guldmedalj i International Wine & Spirits Competition, IWSC, där man fick 95 poäng i kategorin calvados fine. 

Anée fine Calvados des Capucins finns i Systembolagets samtliga butiker med varunr: 112 | pris: 219 kr | 500 ml och alk.halt 40%.

Tidigare i höstas så vann Anée fine Calvados des Capucins guldmedalj i International Wine & Spirits Competition med 95 poäng. Den internationella juryns tasting notes i kategorin calvados fine: “a very fine and elegant Calvados, with clean, fresh, crisp, clear fruit. The palate is really delicate with light aromatic fruit shining through. Shows the true beauty of youth excellently”

Anée är en ljust bärnstensfärgad Calvados. Doften är stor, ren och fruktig med kraftfulla äppeltoner och inslag av kanel. Smaken är medelfyllig, elegant och fruktig med friska toner av gröna äpplen och lätt inslag av päron, apelsin och ekfat. Serveras som avec, on the rocks eller använd Anée som bas i drinkar och cocktails.

Anée är en calvados gjord på cider huvudsakligen av äppelsorterna Binet Rouge och Frequin Rouge. I tillverkningen har det använts ungefär sju kilo äpplen för att framställa 500 ml calvados. Anée Capucins är destillerad i kolonn och består av noggrant utvalda destillat av olika årgångar. Calvados är ett fruktdestillat av cider som tillverkas av krossade äpplen och ibland päron. Beteckningen är ursprungsskyddad i fransk lag och tillverkningen sker i Normandie i nordvästra Frankrike. Området Calvados har tre underregioner varav Pays d’Auge vanligtvis anses vara den bästa.

Namnet Anée kommer ursprungligen från en hängiven calvados-tillverkare och användes första gången 1919. Bränneriet där Calvados Anée des Capucins destilleras heter Corneilles och är beläget strax utanför hamnstaden Deauville.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.