Försäljningsökning på 20 procent jämfört med samma tid förra året…..

Apollo rapporterar en försäljningsökning på 20 procent jämfört med samma tid förra året. Majoriteten av sportlovsresorna är sedan länge slutsålda – och nu bokas påskresorna i hög takt.

Under hela januari har försäljningen hos Apollo legat långt över fjolårets, med stor efterfrågan på framför allt vinterresor. Förra veckan toppade försäljningen med en ökning på 20 procent jämfört med samma vecka förra året. 

Skolornas sportlov är i princip slutsålda i hela landet med bara några få platser kvar, och det är inte förvånande att svenskarna väljer soliga resmål.  

– Flera av våra resor under sportlovet har varit i det närmaste slutsålda sedan en tid tillbaka, samtidigt som vi har sett ett extra stort intresse för restplatser generellt under hela januari. Det är med andra ord inte bara reslusten i allmänhet som är stor, utan också behovet av att komma till värmen så snart som möjligt, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo

Påskresorna bokas upp i snabb takt 

Det är inte bara skolornas sportlov som säljer slut rekordsnabbt i år, Apollo rapporterar även om en markant försäljningsökning av påsklovsresor. Förra veckan sålde researrangören 25 procent fler resor under påsklovet jämfört med samma vecka förra året. Intresset för att resa i mars ökar också.  

– Påskveckan är alltid en populär vecka för utlandsresor, naturligtvis främst på grund av de fördelaktiga röda dagarna. Dessutom är det många som känner att vintern börjar ta ut sin rätt och vill tjuvstarta sommaren. Det ser vi särskilt i år, där intresset för att resa generellt mellan sportlov och påsklov är högre än tidigare år”, säger Krantz. 

Under vintermånaderna toppar Kanarieöarna listan, med Fuerteventura i spetsen, följt av Gran Canaria och Teneriffa. Förenade Arabemiraten och Hurghada är också populära vinterresmål.

Bland Apollos paketresor med reguljärflyg utmärker sig spanska Costa del Sol under vinter och påsk med semesterorter som Malaga och Marbella som storfavoriter. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.