Annons
Annons

Den naturliga Bara-succén utökar till laktosfritt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Med sitt höga fruktinnehåll och utan några tillsatser är Skånemejeriers Bara-produkter unika i Sverige. Nu utökas sortimentet med vaniljyoghurt, och två laktosfria varianter.

Förra året blev Bara Sveriges första fruktyoghurt utan tillsatt socker eller tillsatser. Sedan lanseringen har det populära sortimentet utökats med fler smaker, drickyoghurt och A-fil. Nu kommer de två största smakerna som laktosfritt.

– Många av de konsumenter som är laktosintoleranta, eller väljer laktosfritt av helt andra skäl, vill också äta så naturligt som möjligt. Med dessa nyheter ger vi även denna grupp en möjlighet att njuta av Bara, säger Cecilia Lindwall, marknadschef på Skånemejerier.

I smaksatt yoghurt finns det ofta tillsatser som aromer, smakämnen, konsistensgivare och surhetsreglerande medel. Det är också vanligt med tillsatt raffinerat socker, glukos eller artificiella sötningsmedel. Bara skiljer ut sig på marknaden genom att inte innehålla några tillsatser överhuvudtaget. Sötman kommer från bär, pressad frukt, mjölken i sig och fruktkoncentrat.

– Många konsumenter vill undvika tillsatser och äta så naturliga produkter som möjligt. I Bara-sortimentet har vi kombinerat svensk mjölk, 100 procent naturliga råvaror och ett högt fruktinnehåll. Det är några av anledningarna till att det blivit en sådan succé, säger Cecilia Lindwall.

För att förtydliga innehållet har Skånemejerier uppdaterat information på förpackningen.

– Vi vill att det ska vara tydligt att det bara är två ingredienser; yoghurt eller fil, och frukt. Vi har också gjort ett tillägg för att förklara att produkterna endast innehåller naturligt förekommande sockerarter från frukt och mjölk, säger Cecilia Lindwall.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.