Coca-Cola lanserar ny global plattform

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den nya kampanjen ”We Are One Coke Away From Each Other” är en del av Coca-Colas nya globala plattform Real Magic. Kampanjen stöds av en reklamfilm som överbryggar och förenar den riktiga, fysiska världen med den virtuella. Samtidigt presenteras en vidareutvecklad logotyp, som symboliserar en varm kram.

Coca-Cola presenterar nu sin nya globala varumärkesfilosofi och plattform, den första sedan 2016. Den inkluderar en kampanj, uppdaterad logotyp och gaming; alla med en gemensam röd tråd om att förena och lyfta människor varje dag. Filosofin Real Magic baseras på de senaste 18 månaderna; att finna sambandet och magin runtomkring oss, som medmänniskor, när vi hamnar i oförutsedda situationer.

Filosofin bakom Real Magic är dikotomier – kontrasterande motsatser som; ödmjuk men ikonisk, autentisk men hemlighetsfull, äkta men magisk. Med övertygelsen om att dessa dikotomier kan göra världen till en mer intressant plats, full av extraordinära människor och möjligheter. Samtidigt som den också fångar själva essensen av Coca-Colas unika och magiska smak.

– Real Magic är inte bara en slogan eller en engångskampanj, det är en långsiktig filosofi för Coca-Cola och en övertygelse som kommer att driva och vägleda oss i all kommunikation. Genom filosofin vill vi engagera människor på ett annorlunda sätt genom ett ekosystem av unika och egenägda upplevelser. ”We Are One Coke Away From Each Other” har byggts för, och med, en gemenskap som kräver något annat än vad man annars kunnat förvänta sig av Coca-Cola, i syfte att hitta vår plats i en verklighet som inte liknar någon vi tidigare befunnit oss i. Det är oerhört spännande, säger Manolo Arroyo, Chief Marketing Officer för The Coca-Cola Company.

Den nya kampanjen ”We Are One Coke Away From Each Other” vill visa på tron om att det som enar människor är större än vad som skiljer oss åt. Kampanjen, som metaforiskt visar en fysisk värld som förenas med en virtuell, har som syfte att både belysa och fira mänskligheten. För att rama in och omfamna ögonblick av sann magi, lanseras även en uppdatering av den klassiska Coca-Cola loggan. Den nya loggan utgår från den ikoniska signaturen men är designad för att påminna oss om något många saknat den senaste tiden – en kram. Passande nog har den också fått namnet Hug.

Den reklamfilm som lanseras i samband med detta ställer sig frågan om Coca-Cola, som en symbol för samhörighet, skulle kunna sammanföra universum som är avsedda att vara isär, för att skapa ”Real Magic”. Medverkar gör bland annat kända gamers som DJ Alan Walker, Aerial Powers från Team Liquid och Average Jonas. Kampanjen är även en del av ett större samarbete mellan streamingtjänsten Twitch och Coca-Cola.

Coca-Cola samarbetade med reklambyrån BETC London för att skapa kampanjen ”We Are One Coke Away From Each Other”, den ledande filmregissören Daniel Wolfe och spel- och CGI-specialisten samt produktionspartnern Mathematic. Designpartners inkluderar Wieden+Kennedy London, KnownUnknown och Kenyon Weston.

Kampanjen kommer förutom att synas på sociala medier och digitala ytor, även gå OOH.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.