Nytt matkoncept på Capio

S:t Görans sjukhus – obemannad personalbutik öppnar
Den 3 november invigde Compass Group, Sveriges ledande måltidsleverantör, sin första obemannade butik Market 24/7 på Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm. Sjukhuset får därmed ta del av ett helt nytt koncept som innebär en möjlighet för personalen att handla mat och dryck dygnet runt, året om.

 

För många ser arbetstider och matvanor annorlunda ut idag jämfört med för bara några år sedan, Inom vården finns en utmaning att erbjuda hälsosamma och goda matalternativ för både personal och vårdtagare under olika tider på dygnet då många restauranger och butiker håller stängt på obekväma tider. Det nya butikskonceptet Market 24/7 innebär att Capio S:t Görans sjukvårdspersonal har tillgång till vällagad mat, dryck och energigivande mellanmål 24/7.
– Sjukvårdspersonal är samhällets vardagshjältar. De arbetar för att rädda liv och förbättra människors livskvalitet. För att ge vårdpersonalen bästa förutsättningar att orka med sitt krävande arbete har vi tillsammans med Capio utvecklat vår första obemannade butik Market 24/7, som erbjuder bra mat oavsett tid på dygnet, säger Niklas Sköld, ansvarig för vending och butikslösningar inom Compass Group.

 

I sortimentet på den nya Market 24/7-butiken finns bland annat färdiga måltider med recept framtagna av Compass Groups egna kockar där färska råvaror efter säsong står i fokus. Det finns också ett brett utbud av smörgåsar, drycker, godis, snacks, frysta färdigrätter samt hygienprodukter. Eftersom butiken är obemannad är den också uppkopplad, vilket innebär att tillgänglighet kan spåras i realtid och påfyllning kan planeras så att det alltid finns färskt mat påfylld i kylarna.
– Vi är glada att tillsammans med Compass Group kunna introducera ett modernt och flexibelt matkoncept på Capio S:t Görans sjukhus. Fokus har varit att skapa en lösning som ger våra medarbetare tillgång till ett brett utbud och stor tillgänglighet av vällagade måltider och mellanmål, säger Victor Triantafyllidis, Stabschef på Capio S:t Görans sjukhus.
Sedan fem år tillbaka driver Compass Group den omtyckta personalrestaurangen Göranterrassen som nu dessutom kommer att producera färska sallader, smörgåsar och wraps till Market 24/7-butiken.
Tidigare i år förnyade Compass Group och Capio S:t Görans sjukhus sitt samarbete för måltidshanteringen till både patienter och personal på sjukhuset. På Capio S:t Görans sjukhus arbetar cirka 1800 anställda under 31 specialenheter.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.