Vem säger vad man ska fylla glaset med?

Kaffets historia går tillbaka till 900-talet i Etiopien, där det sägs att en getherde vid namn Kaldi märkte att hans getter blev mycket energiska efter att ha tuggat på bären från en viss typ av träd. Nyfiken smakade han själv på bären och kände en liknande energikick.

Kaffeplantor odlades så småningom och spreds över hela den arabiska halvön, där de rostades och bryggdes till en dryck. Araberna var de första som handlade med kaffe, och de första kaffehusen dök upp i Mellanöstern under 1500-talet.

Kaffets popularitet fortsatte att sprida sig över världen, och det första europeiska kaffehuset öppnade i Venedig 1645. Kaffe blev en symbol för sofistikering och intellektualism, och många berömda tänkare och konstnärer besökte kaffehusen för att diskutera politik, litteratur och filosofi.

Idag är kaffe en av de mest konsumerade dryckerna i världen, med över 400 miljarder koppar som konsumeras varje år. Det odlas i länder runt om i världen, med Brasilien som den största producenten följt av Vietnam, Colombia och Indonesien. Kaffe avnjuts i många olika former, inklusive espresso, latte, cappuccino och iskaffe

Jag har alltid haft en förkärlek för kaffe. Det är ingen konstigt för mig att få i mig 15 koppar på en dag. Det hör mera till vanligheten och min vardag.

Jag tycker också om mer komplexa viner, gärna sådana som är djärva och torra. Ja, jag gillar mer utmanande viner. Ofta är prisklassen för dessa ganska “generös”, men det är att förvänta sig när man har att göra med smakpaletten.

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i öl, men jag är en sann konnässör när det gäller både cognac och whiskey. Är det inte så att antingen gillar man öl eller så gör man det inte? 

Det är i alla fall så jag uppfattar det. 

Öl har en speciell beska som jag tycker att man måste uppskatta. Konstigt, jag gillar ju bitterhet, surhet… kanske borde jag ge öl en chans till?.

I veckan kom jag över en dryck som jag inte hade provat tidigare men sett flera gånger i butik.

Produkten heter Latitude 65. Den finns i en mängd olika smaker och innehåller koffein men är sockerfri. Produkten har även ett syskon, ett vitaminvatten som fångade mitt intresse.

Du kanske undrar varför jag vill lyfta fram den här produkten. Jo, produkten överraskade mig eftersom den var mycket smakrik och autentisk i sin smak, och den var inte alltför söt och klumpig. Jag kan helt enkelt inte dricka alltför söta drycker.

Det finns en viss “bitterhet” och syra i dem. Dessa drinkar (ja, jag provade 3) hade exakt vad jag letar efter i drycker. Min favorit var drycken som heter “Frost”. När det gäller vitaminvattnet blev den på bilden min favorit. Så nästa gång du är i en butik, ta en närmare titt för att se om du hittar dessa på hyllan eftersom de imponerade på mig.

//Camilla, Publiceringschef Xperhotelsandtable.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.