– Finns det något mera rogivande än en brasa?

Jag älskar att grilla korv. Hemma hos oss har vi en stor klotgrill (se bilden) som vi tänder upp året runt, oavsett om det är sommar eller vinter. Vi samlas runt den här eldstaden med barnen för att mysa och värma oss. Särskilt under vintern har den här eldstaden blivit en favoritplats på gräsmattan för barnen, eftersom det har varit ganska kallt. Eftersom jag är en grillentusiast och lite av en pyroman håller jag alltid ett öga och ett öra öppna för nyheter om utomhusbruk.

 

Jag skulle vilja rekommendera en produkt som jag har kommit över. Det är en typ av firestarter som heter MayaSticks, som säljs av Light My Fire. Så, vad exakt är det, kanske du undrar. De själva beskriver produkten på sin webbplats enligt följande:

“MayaSticks innehåller en hög mängd harts och är en naturlig biprodukt som finns i stubben av snabbväxande träd. Light My Fire köper dem från Honduras, där tallarterna (Montezum och Caribea) når full storlek på 15-20 år och blir nästan tre gånger så stora som svensk tall. MayaSticks innehåller också betydligt mer naturlig kåda: upp till 80% jämfört med 30% i svensk tall.”

I perfektionens värld finns det en möjlighet för mig att ta en idyllisk Instagram-bild, där allt verkar felfritt och felfritt. Jag avstår dock från att dela dessa bilder, eftersom de inte visar de 45 minuter av hårt arbete som jag lade ner på att tända elden!

Dessutom finns det inget som ger mig större glädje än att njuta av ett mysigt glas vin ( eller jo de finns de nog, men jag vill du skulle få känslan) . Och jag skulle vilja rekommendera ett glas som inte bara ligger inom en rimlig prisklass utan också passar utmärkt till en varm eldstad. Gå in i Dark Horse Zinfandel. Michael Mobach, produktchef för denna dryck på Spring and Wine, beskriver vinet på följande sätt:

“Dark Horse Zinfandel är tillverkat av en blandning av zinfandel, petite sirah och petite verdot-druvor. Dessa druvor, som skördas vid högsta mognad från Lodi-regionen, genomgår jäsning i koniska tankar vid en relativt varm temperatur under cirka tre veckor. De koniska tankarna hanterar druvorna varsamt, vilket resulterar i ett vin med en generös stil, mjuka tanniner och en elegant fruktprofil. Efter jäsningen kyllagras vinet i rostfria ståltankar med en kombination av franska och amerikanska ekfat i sex månader. Detta ger vinet en uppfriskande fruktighet och en komplex kryddighet.

När det gäller aromer kan du förvänta dig generösa toner av mogna körsbär som harmoniskt blandas med behagliga inslag av cederträ, vanilj och kakao.”

Läder och kryddor är närvarande i detta vin. Det har en torr, smakrik och fruktig stil med en bra tanninstruktur som avslutas med peppriga toner och varm kryddighet i en lång och balanserad eftersmak. Vinet passar utmärkt till kryddiga korvar. Och som du säkert förstod när jag tidigare nämnde korvgrillning, ja, det här vinet passar bra till korv. Men det är inte alltid jag dricker vin vid elden. Det fungerar också perfekt att njuta av en rykande varm choklad med grädde under vintersäsongen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.