Prestigefyllt tillskott för Spring Wine & Spirits – inleder samarbete med vinproducenten Piccini

Från och med årsskiftet breddar Spring Wine & Spirits sin portfölj med den italienska vinproducenten Piccini. Det nya partnerskapet innebär att de får full distribution för den svenska marknaden genom både Systembolaget och horeca. Det anrika vinhuset Piccini är känt för sin innovationsförmåga och kontinuerliga dynamik. Förutom Piccinis egna varumärke med samma namn, ingår även Valiano, Torre Morra och Villa al Cortile i deras sortiment. Vinerna kompletterar Spring Wine & Spirits portfölj med prisvärda kvalitetsviner från Toscana och Etna på Sicilien.

Familjen Piccini är verksamma i hjärtat av Chianti och deras viner representerar mycket av det nya moderna Chianti, dock alltid med stor respekt för ursprunget. Vinhuset har en lång och anrik historia som tog sin början redan 1882 när Angiolo Piccini började framställa vin med endast 7 hektar till sitt förfogande. Idag drivs vinhuset av fjärde generationen Piccini genom syskonen Mario och Martina Piccini, som nu förfogar över 400 hektar fördelade på fyra egendomar runt om i Toscana.

–         Vi är enormt stolta över att äntligen kunna presentera vårt senaste tillskott i portföljen. Piccini är ett prestigefyllt vinhus och deras långa erfarenhet och kunskap ger prisvärda viner av hög kvalitet. Vi ser väldigt positivt på det kommande samarbetet och ser fram emot att få dra igång årets provningar och event, säger Åsa Rosvall, Senior Brand Manager på Spring Wine & Spirits.

Urval ur sortiment på Systembolaget:

Prima Festa Nerello Mascalese Organic PET 2021 är ett nyanserat rött vin med örtiga toner från Sicilien. Det är ett hållbart vin som är både ekologiskt och Equalitas certifierat, gjort av 100 % nerello mascalese-druvor med IGT Terre Siciliane. Vinet har en inbjudande doft av röda och mörka bär samt jordgubbar och färska örter. Smaken är bärig med lena tanniner och balanserad syra. Serveras med fördel lite svalare, antingen på egen hand eller till lamm, chark, pulled pork, lagrad ost eller en lättare stek.

Nr 2378 | 101 kr (+ 1 kr, pant) | 13,5 % vol. | 750 ml | FS

Collezione Oro Chianti Organic DOCG 2021 är en Chianti gjord på ekologiska druvor som plockats från olika områden i Toscana. Druvorna skördas sent och en del av dem har fått hänga kvar och torka på vinrankorna. Denna metod kallas ”Goveno all’uso Toscano” och är vanlig i Toscana. Vinet är både ekologiskt och Equalitas certifierat. Blenden 90% sangiovese, 5% canaiolo och 5% colorino ger ett medelfylligt vin med en rödfruktig doft. Man hittar även inslag av körsbär, skogshallon, tomat, sötlakrits och örter i doftpaletten. Smaken är rödbärig och har en ursprungstypisk frisk syra med mjuka tanniner. Passar alldeles utmärkt till det klassiska italienska köket med tomatbaserade pastarätter, lättare köttanrättningar och givetvis till pizza.

Nr 22467 | 94 kr | 13 % vol. | 750 ml | FS

Collezione Oro Chianti Riserva DOCG 2019 är ett balanserat vin med livfull karaktär. Vinet som är Equalitas certifierat, är gjort på 90% sangiovese och 10% cabernet sauvignon. Vinet lagras i 9 månader på en mix av fat där 30% lagras på franska 225 liters ekfat och resterande 70% i stora ek-tonneau. Efter några månaders lagring i flaska lanseras vinet vars doft är nyanserad och mörkfruktig med toner av mörka körsbär, plommon, tranbär, choklad, tomat och blå blommor. Lagringen ger också en tydlig fatkaraktär. Smaken är nyanserad och har en fin balans mellan fatens kryddor och fruktens fräschör. Vinet gör sig utmärkt till lamm, ragu, en köttbit med en fetare sås och även till vällagrade ostar. Vinet lanseras i Systembolagets fasta sortiment den 1 mars.

Nr 55772 | 111 kr | 13,5 % vol. | 750 ml | BS – FS from 1 mars

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.