Raventós i Blanc De la Finca 2018

Till Raventós i Blanc De la Finca 2018 använder Raventós de äldsta vinrankorna som finns på gården. Redan på 1800-talet parades det lilla vingårdsläget Vinya dels Fòssils ihop med druvorna som producerade den absolut bästa frukten av Pepé Raventós förfader Manuel Raventós Domènech. De la Finca består av 60% Xarel-lo med vinstockar på över 50 år, 30% Macabeo och 10% Parellada med en ålder på över 30 år. Den biodynamiskt odlade vingården Vinya dela Fòssils har en jordmån som härstammar från gammal havsbotten och är rik på fossiler vilket återspeglas i namnet. Denna unika jordmån reflekteras i drycken som en salt ton och påminner om mineraliteten i Chablis men på sitt eget unika sätt. Eftersmaken präglas av den långa salta tonen som kompletteras av citron, ingefära och vita blommiga nyanser. Druvorna är skördade för hand och pressas varsamt under lågt tryck. Varje druvsort jäser för sig i ståltankar under temperaturkontrollerade förhållanden. Därefter sker den andra jäsningen på flaska helt utan dosage och lagras sedan minst 30 månader på sin jästfällning.

4200fl Raventós i Blanc De la Finca 2018 (art 92634) 209kr lanseras idag i Systembolaget tillfälliga sortiment och finns tillgänglig i vissa butiker samt för beställning online under begränsad tid.

Raventós i Blanc

År 1872 experimenterade Joseph Ravenós Fatjo med att göra mousserande viner i Sant Sadurní d’Anoia (Penèdes) vilket kom att lägga grunden för det vi idag så starkt förknippar med mousserande viner och Spanien nämligen Cava. Det är därför inte för intet Pepe Raventós, dagens ägare och släkting till Joseph står för några av världens bästa mousserande vin från Spanien. Från 2012 togs beslutet att kliva ur DO Cava då man ville ha en friare approach till vinmakandet och inte förknippas med vad DO Cava har blivit idag, man vill göra bättre än så. Idag klassas Raventós i Blanc’s viner som ”Wine of Spain” men de görs på precis samma platser som förr i tiden, Sant Sadurní d’Anoia och fokuset på kvalité har aldrig varit högre än under Pepe Raventós styre. Med erfarenhet från så långt tillbaka som 1497 då Raventós i Blanc grundades och 21 generationer senare har man lärt sig att arbeta effektivt i vingårdarna med respekt för traditionella produktionsmetoder och biosynergier. Det innebär att gården drivs ekologiskt med anpassning efter vingården, jordmånen, klimatet och vinstockarna.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.