Lungarotti Rubesco i lättviktsflaska

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Familjen Lungarotti har alltid arbetat hållbart och med stor omsorg för marken de brukar, både i vingårdarna och i vineriet. Redan 2018 VIVA-certifierades Torgiano Estate som en av de första i Italien. VIVA är en viktig certifiering för att visa på det hållbarhetsarbete som görs med respekt för miljön. Denna certifiering övervakas kontinuerligt och Lungarotti har nyligen fått förnyat förtroende, vilket bekräftar vinhusets ständiga och orubbliga engagemang för hållbarhet.

Nu introduceras även lättviktsflaskor till 95% av produktionen. De nya flaskorna väger 420 gram, mot tidigare 650 gram. Det innebär ännu ett stort steg mot en mer hållbar vinproduktion. De nya flaskorna kräver mindre glas vid produktion och leder till 35% minskade koldioxidutsläpp vid transporter.

Introduktionen av de nya lättviktsflaskorna sammanfaller även med nya etiketter på Rubesco och Torre di Giano. De nya flasketiketterna är något större och är tryckta på ett elegant premiumpapper med en präglad illustration av skörden från Fontana Maggiore i Perugia. Flaskorna finns i butik nu.

Aktuella viner finns på Systembolaget:

Lungarotti Rubesco
Årgång: 2018
Art. nr: 2942
Pris: 109 kr 

Lungarotti Torgiano Bianco
Årgång: 2019
Art.nr: 74450
Pris: 109 kr

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.