Fullmatad Chardonnay med stor lagringspotential från Marimar Torres

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Svala vindar sveper in från Stilla havet och dimman ligger ofta tät över kaliforniska vingården Don Miguel. Här, i området som är del av appellationen Sonoma Russian River Valley, har Marimar Torres vingården Don Miguel och här planteras druvorna tätt, på europeiskt vis, nära fyra gånger tätare än vad som är vanligt i Kalifornien. Resultatet blir lägre och mer arbetsintensiv skörd men vinrankorna mår bättre och lever längre och druvorna blir mer balanserande, eleganta och koncentrerade i smaken.

I vingården odlas tre olika kloner av Chardonnay; See, Rued och Spring Mountain. La Masía Chardonnay innehåller alla tre av dessa kloner. Hela druvklasar pressas och efter jäsning och 100% malalolaktisk jäsning har vinet lagrat på sin jäst på fransk ek, varav 31% ny.

Årgång 2018 av La Masía Chardonnay är fylligt, fruktig och komplex, rikt och silkigt med tydlig syra och intensiva aromer av äpple, gula plommon och brioche. Smaken ramas in fint av ek och här finns också toner av hasselnöt och anis. Långt och perfekt balanserat avslut. Vinet smakar fantastiskt nu men kan också lagras i 15-20 år. James Suckling gav nyss vinet höga 92 poäng.

Sedan drygt tio år tillbaka har Marimar arbetat med att göra vingårdsarbetet hållbart i allt högre grad. Idag är hennes vingårdar certifierade enligt California Sustainable Winegrowing Alliance och på Marimars estate framställs eget gödsel, från odling och djurhållning. Man arbetar enligt principen med täckodling, ser till att främja biodiversitet, hushåller med vatten och hela vineriet och två andra byggnader på Marimars Estate Don Miguel samt på vingården Dõna Margarita drivs till 100% av solceller.

I fjol meddelade Marimar Torres att hennes dotter Cristina axlar rollen som marknads- och försäljningschef. Cristina är femte generationens Torres och har en förnämlig Pinot Noir uppkallad efter sig.

La Masía Chardonnay 2018

Lansering: 13 juli

Antal buteljer: 480

Artikelnummer. 93663

Pris: 369 kr

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.