Hermansson & Co sin redan breda italienska portfölj med ytterligare en välrenommerad vinproducent 

Under sommaren utökar Hermansson & Co sin redan breda italienska portfölj med ytterligare en välrenommerad vinproducent: Rocca della Macìe från Castellina in Chianti, Toscana. Samarbetet förenar två passionerade familjeföretag och öppnar upp för nya möjligheter för alla vinentusiaster i Sverige.

Rocca delle Macie grundades 1973 av den vinälskande filmproducenten Italo Zingarelli som genom köpet av egendomen Le Macìe i Castellina in Chianti förverkligade en livslång dröm. Idag drivs företetaget av Italos son Sergio Zingarelli med familj. Rocca delle Macie arbetar enligt traditionella Chianti Classico metoder och producerar viner av högsta kvalitet som har prisats flerfaldigt. Kärleken och respekten för Toscana och dess månghundraåriga tradition av vinproduktion genomsyrar företaget samtidigt som man använder sig av den senaste tekniken i sin vinproduktion.

Rocca delle Macie täcker ungefär 600 hektar, varav 210 hektar vinodlingar som totalt fördelas på sex vingårdar; Le Macìe, Sant’Alfonso, Fizzano och Le Tavolelle i Chianti Classicoområdet och Campomaccione och Casa Maria i Maremma. Sedan år 2000 arbetar producenten med ett tydligt hållbarhetsfokus där de bland annat använder enbart organisk gödning, de reducerar vattenanvändningen i vingården och de månar om biologisk mångfald genom att låta blommor och gräs växa mellan vinrankorna. Självklart används inga kemiska bekämpningsmedel i vingården. Företaget innehar sedan 2021 hållbarhetscertifieringen VIVA.

”Vi är mycket glada över vårt senaste tillskott i portföljen. Syftet med samarbetet är först och främst att bredda utbudet av kvalitetsmedvetna vinproducenter i vår Horeca-portfölj men ett av vinerna har även lanserats i Systembolagets beställningssortiment och det kan komma att lanseras fler viner i framtiden. Rocca delle Macìe är precis som Hermansson & Co ett familjedrivet företag med många gemensamma nämnare och vi ser verkligen fram emot att få representera dem på den svenska marknaden” säger Malin Rhodin, Produktchef på Hermansson & Co.

Art nr 58270 Chianti Classico Riserva DOCG 2019 Famiglia Zingarelli, 14%, 75 cl, pris 229 SEK.

Chianti Classico Riserva DOCG Famiglia Zingarelli är ett elegant, fruktig och kryddigt vin. Doften är intensiv med inslag av mörk frukt såsom mörka körsbär och plommon. Den två år långa fatlagringen gör sig tydligt påmind i form av läder, tobak och sandelträ och i doften återfinns även en viss örtighet i form av rosmarin och oregano. Smaken är medelfyllig och elegant med toner av plommon, läder och fat. Eftersmaken är lång med en fin balans mellan fatens kryddor och den eleganta frukten.

Utmärkelser:

JamesSuckling.com: 92/100

Mundus Vini: guldmedalj

Wine Spectator: 92/100

Giardini Notes: 93/100

Civilità del bere – WOW: – silvermedalj

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.