Vinha Grande 2018

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Vinha Grande 2018 lanseras i Systembolagets fasta sortiment 1 december 2020.
Vinha Grande 2018
Art. nr.: 2752-01
Pris: 139 kr för 75cl
Alkoholhalt: 14%
Årgång: 2018

Den 1 december lanserades den portugisiska klassikern, Vinha Grande 2018, i Systembolagets fasta sortiment.

Casa Ferreirinhas Vinha Grande är ett klassiskt, intensivt rött vin från regionen Douro i norra Portugal. Med starka anor från början av 1800-talet har Casa Ferreirinha etablerat sig som en av de ledande vinproducenterna i Portugal.

Vinha Grande 2018 är ett komplext och välstrukturerat vin med inslag av röda bär, örter, läder, eukalyptus och tobak, som kompletteras av livfulla tanniner med en lång harmonisk avslutning. Tack vare att vinet har lagrats på franska ekfat i 12 månader, har det även en diskret och välpassande fatkaraktär.

– Vi är mycket glada över att lansera Vinha Grande 2018 i Systembolagets fasta sortiment – det har saknats ett prisvärt, komplext rött vin från Douro. Vinha Grande är ett mångsidigt vin som passar bra både till vilt och till grillad fisk såväl vardag som fest. Vinet är redo att avnjutas nu, men kan lagras upp till 5 år då det behåller sin karaktär i flera år, säger Reija Andersson Tuomaala, Senior Brand Manager på Pernod Ricard Sweden.

Douro vinregionen kännetecknas av floden Douro, som mynnar ut i Atlanten nära Porto. Dalgången där vinodlingarna ligger är, tack vare de kringliggande bergen, skyddade från Atlantkustens klimatpåverkan och lämpar sig därför ypperligt för vinodling.


Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Detta är ett vin som är otroligt smakrikt och passar utmärkt til flera rätter på julbordet. Du bjuds på klara och tydliga toner från plommon och på höjden framträder smaken av svarta vinbär. Avslutet präglas av sötare toner och rundas av med touchen av viol. Detta är ett mycket trevligt vin som vi avsmakar till en köttbit. Vi ser vinet även passa till rätter som , marinerade revbensspjäll och rostbiff från julbordet. Vinet är mycket fylligt och av en torrare karaktär, vilket gör att vinet även möter anrättningar med hög sälta, så som exempelvis Janssons Frestelse utmärkt.  Notera även den lätta runda smaken av choklad som återfinns i eftersmaken.

Vi väljer att temperera vinet till 18 grader. Ett gradantal som får vinets smakpalett att briljera. 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Om Pernod Ricard Sweden AB

Pernod Ricard Sweden AB är ett ledande vin- och spritföretag som, utöver sina egna produkter, representerar ett antal utvalda producenter. Absolut Vodka, Jameson Irish Whiskey, Beefeater Gin, Martell Cognac, Jacob’s Creek, Stoneleigh samt Perrier-Jouët och Mumm är några av de varumärken som ingår i den breda produktportföljen vilken utgör ett komplett sortiment för den svenska marknaden. Bolaget ingår i den franska Pernod Ricard koncernen, listad på CAC 40, med verksamhet i 85 länder och med fler än 19 000 medarbetare. Pernod Ricard Sweden främjar ansvarsfullt drickande och är medlem i European Forum for Responsible Drinking (EFRD).

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.