Personligt, ärligt och generöst – Oxford Landing Chardonnay 2020

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Oxford Landing Chardonnay 2020 Artnr 5720, pris 99:-
Nyhet i fasta sortimentet 1/12 – 2020

Med idén om att verka hållbart och äkta producerar Oxford Landing viner som smakfullt talar för sitt ursprung. Vi introducerar Oxford Landing Chardonnay 2020 – ett vin fullt av tillgänglig charm och fräschör.

Vid floden Murray i södra Australien, sträcker vinregionen Riverland ut sig. Här lägger ett gynnsamt klimat och en rik jordmån grunden för viner med mångfald och hög kvalitet.

Energi, passion och tillgänglighet utmärker Oxford Landing. Energi och passion står för viljan och drivkraften att skapa välgjorda, smakfulla viner som uttrycksfullt speglar sin natur. Tillgänglighet står för egendomens idé om att göra viner som är åtkomliga och skapar gemenskap.

Stora visioner genom småskaliga, hantverksmässiga vingårdstekniker. Vingårdarna sköts omsorgsfullt och skörden sker i flera omgångar. Därtill genomsyras arbetet, från vingård till flaska, av en hållbar idé. Vinmakningen följer naturen och bygger på minimalt ingripande.

Druvorna till vinet skördades från slutet av januari och under februari. Goda förhållanden av torra dagar och svala nätter gav frukt med fin koncentration och fräschör. Vinerna jäser på naturlig jäst och i kontakt med sin jästfällning. Fat används med försiktighet. Resultatet är ett fruktdrivet, nyanserat vin med toner av bland annat persika, nektarin och citron.

Därtill en elegant antydan till fat, balanserad syra och en uppfriskande finish. Oxford Landing Chardonnay 2020 är ett rent, generöst och personligt vin i tillgänglig stil.


Xperhotelsandtale rekommenderar vinetmed följande ord:

Wow detta är ett vin som vi imponeras av stort. Vinet har en fantastisk smakpalett. På höjden bjuder vinet på tydliga smaker av honungsmelon och sötma från persika. Vi upplever avslutet som mycket örtigt. Rent generellt så har vinet genomgående en fin och nyanserad citruskaraktär. Detta vin passar till flertalet rätter, vilket gör att vinet kommer vara utmärkt val till nyåret. Vi tror du njuter vinet till härliga sallader, och framför allt till skaldjur. Vi väljer att avsmaka vinet till hummer. En kombination som gifter sig utmärkt bra. 

Notera gärna  vinets riktigt trevliga balanserade syra som vi uppskattar enormt!

Vi tempererar vinet till 9 grader. Ett gradantal som vi anser vinet får briljera stort med sina smaker.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Kvalitet i varje glas

Sedan Vinunic startade 1992 har kvalitet alltid stått i fokus, oavsett om det är ett vin som serveras ur flaska eller box. Vinunic kan idag stoltsera med en av de främsta kvalitetsportföljerna från primärt familjeägda gårdar världen över där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.