Ste Michelle Washington State Chardonnay 2019 – Succéboxen i ny årgång!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
5409 Ste Michelle Chardonnay 2019 3000 ml. 269 kr
Fasta sortimentet

Chateau Ste Michelle Chardonnay bag in box lanserades i Systembolagets fasta sortiment i mars. Lanseringen som har varit en stor succé byter nu årgång tidigare än väntat. Vinet, som har sitt ursprung i Washington State, är ett bra exempel på att vin i bag in box kan överträffa förväntningarna på kvalitet, i en hållbar förpackning.

Generös frukt, inslag av citrus och med integrerad ton av ekfat. Chateau Ste Michelle Washington State Chardonnay 2019 finns nu på Systembolagets hyllor och imponerar med sin generösa doft, välbalanserade smak och sitt långa, intagande avslut. Vinproducenten Chateau Ste Michelle är med sina många prisbelönta viner den mest framstående vinegendomen i Washington State. Genom åren har egendomen byggt en gedigen portfölj med allt från aptitretande mousserande viner till djupsinnig, lagringsduglig Cabernet Sauvignon. Vinerna formas genom en jordnära och hållbar idé som genomsyrar hela verksamheten.

Druvorna till Washington State Chardonnay växer på olika sorters jordmån med inslag av såväl vulkan som sand och lera. Ungefär hälften av vinet jäser på gamla och nya ekfat medan resterande jäser på ståltank.

Denna Chardonnay är utformad i en frisk och mjuk, generös stil med toner av gula äpplen, mogna citrusfrukter och subtila toner av ekfat.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Mycket gott vin som har en söt och trevlig framtoning, samtidigt som vinet har ett fruktigt uttryck. På höjden finns fina toner av mango och övergår ganska snabbt i smaken av varma somriga gula äpplen. Vinet har ett trevligt avslut där du kommer uppleva en god apelsinton. Mycket trevligt vin som passar utmärkt till fiskrätter. Vi avsmakar vinet till en härligt hösträtt med fisk som bas, där vi har låtit sött och syrligt mötas, vilken blir en ypperlig fin kombination med vinet.

Vi anser att vinet ska serveras vid 11 grader för bästa smakupplevelse.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10Xav 10X

Sedan Vinunic startade 1992 har kvalitet alltid stått i fokus, oavsett om det är ett vin som serveras ur flaska eller box. Vinunic kan idag stoltsera med en av de främsta kvalitetsportföljerna från primärt familjeägda gårdar världen över där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.