Vinnarvinet Roodeberg Vision

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I september 2019 samlades tio vinkunniga lag från hela Sverige för att skapa ett nytt vin baserat på den ikoniska stilen i klassiska Roodeberg. Namnet Vision kommer från tanken om att inspirera till framtidens Roodeberg. Under en timmes tid fick lagen skapa unika blends utifrån fem olika komponenter. Efter lång väntan är vinet äntligen här och idag lanseras Roodeberg Vision 2019 på Systembolaget.

Att blanda vin är både en svår och inte minst en ädel konst – oftast endast förunnat de invigda. Men det är just detta som tävlingen Roodeberg vision går ut på. För snart ett år sedan, den 9 september 2019, samlades vinkunniga lag från hela Sverige för att skapa ett nytt vin baserat på den ikoniska stilen i klassiska Roodeberg.

Under en timme fick tio handplockade lag skapa sina egna blends bestående av fem olika komponenter; tannat, cabernet sauvignon, shiraz, petit verdot och petite sirah. Den mycket namnkunniga juryn, som bestod av Wim Truter, chefsvinmakare på KWV och Madeleine Stenwreth, en av Sveriges få Master of Wine, var de som avgjorde vilket lag som skulle få åka till Sydafrika och producera sin unika blend.

Efter en spännande finalprovning mellan Grand Hotel Saltsjöbaden, Gustibus Wine & Spirits Academyoch Örebro Sweden Wineeclub kom Marie Vigetoft, Clas Runnberg och Peter Harletun från Gustibus Wine & Spirits Academy i Malmö vinnande ut ur duellen.

– The winning team came out on top because of the absolute intrinsic quality of the composition but also very importantly because of their vision. Building on the strong heritage and tradition of Roodeberg but giving it a new dimension. In a sense encapsulating the past, present and future of the blend – classic, complex and elegant but with a vibrancy to match, sa Wim Truter vid finalen i september förra året.

Dryga två månader efter vinsten var Marie, Clas, och Peter från Gustibus Wine & Spirits Academy på plats i Sydafrika för att vara med och ta fram den slutgiltiga blenden för sitt vinnande vin. De bästa faten skulle alla provas och noggrant väljas ut för att blandas och slutligen skulle vinet buteljeras i magnumflaskor och givetvis signeras. Och nu är äntligen vinet här! Idag lanseras Roodeberg Vision 2018 om 800 magnumflaskor i Systembolagets beställningssortiment.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Vi blir aldrig besvikna när nyheter kring Roodberg dyker upp. Denna gång är inget undantag. Vinet har en kryddig fin ton med ett djup som bottnar i smaken från mörka bär. Vi väljer att temperera vinet till 18 grader och anser att vinets smakpalett kommer fram bra vid detta gradantal. Vinet passar utmärkt som sällskapsvin. Såklart blir denna magnumflaska en snackis då den tar plats på bordet, men vi tänker mer på att den har en fin smak som gifter sig fint med olika lagrade ostar och gärna chark. En kombination som vi testar och rekommenderar. 

Notera att vinet har en härlig lätt fruktig karaktär i sitt avslut!

Xperhotelsandtable tilldelar 10X av 10X

Arvid Nordquist Vin & öl – Smakupplevelser och nutida kvalitet.

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. För oss handlar kvalitet inte enbart om att koncentrera sig på dagens önskemål och behov, vi vill också ta ansvar för morgondagens. Vi erbjuder ett stort sortiment av vin och öl där endast de drycker som uppfyller Arvid Nordquists sensoriska krav tas in i sortimentet. I Arvid Nordquists portfölj finns även vårt egenrostade kaffe, livsmedel och sedan 2016 även non food-produkter. Vi är idag 286 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna – samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Det är, enligt oss, riktig god kvalitet. Läs mer på www.arvidnordquist.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.