Ny design för ekologiska Ca’Montini Prosecco!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Ca’Montini Prosecco Organico NV
Pris: 99 kr Artikelnummer: 77377 Övrig info: Ekologisk

Ekologiska Ca’Montini Prosecco är något av en doldis på Systembolaget. Nu uppdaterar vi designen på flaskan för att ge Ca’Montini ett modernare utseende.

Bakom ekologiska Ca’Montini Prosecco Organico står ett av Italiens mest framgångsrika företag Enoitalia, som är det största privatägda vinföretaget i landet. Enoitalia har en lång och anrik historia som tar sin början efter första världskrigets slut. Giovanni Alberto Pizzolo köper då mark utanför staden Verona och börjar med stor framgång att odla jordbruksprodukter.

När sönerna tar över expanderar företaget ytterligare och blir en betydande vinproducent. I dag är familjen Pizzolo en vinmakarfamilj med inflytande i stora delar av Italiens vinregioner och var tidiga med att konvertera till ekologisk odling.

Druvorna till ekologiska Ca’Montini Prosecco kommer från svala vingårdar i norra Italien där mikroklimatet gör att de blir extra smakrika. I både doft och smak finns toner av gröna äpplen, citrus, fläderblom och mandarin.

Ca’Montini Prosecco Organico finns i Systembolagets fasta sortiment

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Snygg design till att börja med på buteljen! Innehållet, Ja det är precis lika trevligt som tidigare. Smaken domineras av härliga gröna päron och en fin honungssöta präglar vinet genomgående.

Denna drycker väljer vi att avsmaka till lite olika valda rätter av plockmat, en perfekt kombination. Vi väljer att temperera vinet till 9 grader. Ett gradantal vi rekommenderar då vinet får möjlighet att blomma ut med sin smakpalett vid detta gradantal 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

The Wineagency har samlat några av världens bästa och mest innovativa vinproducenter under ett och samma tak. Passionerade pionjärer och trendsättare som har excellens som gemensam målsättning. Varje vin i vårt sortimentskall erbjuda en smakupplevelse oberoende av prislapp och ursprung. Därför lägger vi ner mycket tid och engagemang på att välja vilka vinhus vi vill representera. Resultatet av vår höga ambition hittar du i varje flaska och i varje box.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.