Six Hats Sauvignon Blanc 2020

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Six Hats Sauvignon Blanc 2020 Artikelnummer: 6785
Pris: 79 kr
Storlek: 750 ml

Förpackningen är vinets största klimatbov och Systembolaget har av denna anledning i sina strategiska lanseringar lagt fokus på att öka utbudet av viner i klimatsmartare förpackningar. För att nå ut till kunder som vill göra ett aktivt val för klimatet har de även ambitionen att höja kvaliteten av vinerna som traditionellt har fyllts i denna typ av förpackningar.

Den första december lanseras Six Hats Sauvignon Blanc 2020, en krispig och druvtypisk Sauvignon Blanc från Sydafrika. Vinet förpackas i det klimatsmartare alternativet kartongförpackning som ger hela 81 % lägre klimatpåverkan än en vanlig glasflaska och vinet är även Fairtrade-certifierat.

Piekenierskloof Wine Company har sitt säte i det Sydafrikanska wardet Piekenierskloof i Citrusdal, norr om Swartland. Här har man sedan 1950-talet odlat druvor och det finns även oympade bushvines från den tiden i produktion.

Piekeniersplatån ligger 750 meter över havet vilket ger svala nätter och druvor med bibehållen fräshör trots ett varmt klimat.
Förutom druvorna från de egna odlingarna köper man druvor från långtidskontrakterade odlare där man förutom kvaliteten på druvorna även lägger stor vikt vid arbetsförhållandena.


Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Detta vin har en fantastisk berättelse om sig vilket gör att man njuter drycken kanske lite extra. Smaken är mycket frisk och god där vi anser att päronets tonener dominerar drycken. Genomgående upplever att vinet har en touch av citrus. Avslutet bjuder på klara friska toner av passionsfrukt.

Vi väljer att avsmaka vinet till en enkel panerad fisk. En kombination som passar utmärkt som vi varmt rekommenderar

Vi väljer att temperera vinet till 9 grader.

Xperhotelsandtable tilldelar sammanfattningsvis vinet, hållbarhetstänket och den vackra förpackningen 10X av 10X 


LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.